Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe bemester bij Bomech

Vanwege de stijgende vraag in het marktsegment van lichtgewicht bemesters die zowel achter een tank gebouwd kunnen worden alsook in combinatie met een sleepslangsysteem (navelstrengbemesting) gebruikt kunnen worden, introduceert Bomech nu een sleepslangframe waarmee de Bomech UP een dubbeldoel bemester wordt.

Leestijd : 2 min

De bestaande Bomech UP is er in werkbreedtes van 6 tot 10,5 m en werd tot op heden alleen aangeboden voor montage aan mesttanks.

Deze compacte, flexibele en lichtgewicht bemester is een ideale oplossing voor tanks met een kleinere inhoud.

Koppelframe

Bomech heeft nu een speciaal koppelframe ontwikkeld waardoor zijn UP-bemester snel en eenvoudig gewisseld kan worden van de montage aan een tank naar de montage aan een tractor. Het koppelframe bevat enerzijds een driepuntsaankoppeling voor de tractor en anderzijds de snelkoppeling voor de bemester.

Het koppelframe bevat een zwenkende sleepbuisconstructie waarvan het draaipunt zich vlak achter de sleepvoeten bevindt voor een goede wendbaarheid.

Tevens wordt de bodemaanpassing van de bemester niet beïnvloed door de trekkrachten van de slang. Door zijn speciaal geprofileerde frameconstructie is het frame licht van gewicht, maar toch zeer stabiel en bestand tegen een hoge belasting.

Bodemaanpassing

Voor de UP-serie bemesters is er een nieuw ontwikkeld en gepatenteerde bodemaanpassingssysteem. Door middel van dit systeem kan de sleepvoetbemester zich volledig vrij van de bewegingen van de trekker, in dwars- en lengterichting, aanpassen aan de bodemcontour waardoor een optimale mestafgifte altijd gewaarborgd is en blijft. Bovendien creëert de ingebouwde kinematica altijd de optimale hoek van de sleepvoeten ten opzichte van de bodem en blijft de actieve druk op de sleepvoeten maximaal.

Opties

Optioneel is het koppelframe met zwenkbuis uit te voeren met een doorstroommeter en een ‘afblaas’-mogelijkheid. De doorstroommeter wordt in de toevoerbuis gemonteerd en geeft de hoeveelheid mest aan die er verdeeld wordt. De afblaas-functie kan voor het bemesten geopend worden om de droge en harde delen uit de slang te blazen. Op het moment dat er homogene mest aankomt bij de bemester, kan er omgeschakeld worden en start men met bemesten.

Bomech - TD

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Dalende omzet en volumes bij FrieslandCampina in 2023

Bedrijfsnieuws Bij de Nederlandse melkverwerker FrieslandCampina is de netto-omzet in 2023 gedaald met 7,1% naar 13,1 miljard euro door ongunstige valuta-effecten, de verkoop van een deel van de Duitse consumentenactiviteiten en dalende volumes in consumentenmarkten door de hoge inflatie. Het volume aangevoerde ledenmelk daalde met 1,4% omdat er leden wegvielen. Het herstel moet komen van het transformatieplan Expedition 2030.
Meer artikelen bekijken