Startpagina Akkerbouw

EU-commissaris Timmermans komt eredoctoraat UGent niet ophalen

EU-commissaris Frans Timmermans kwam afgelopen vrijdag 18 maart zijn institutioneel eredoctoraat aan de UGent niet ophalen. Reden hierachter is dat de 60-jarige Nederlander besmet is met het coronavirus.

Leestijd : 1 min

De Nederlandse politicus is sinds 2014 Europees Commissaris maar verdient volgens de UGent de erkenning voornamelijk voor de 'Green Deal'. Een ambitieus pakket maatregelen waarmee Europa tegen 2050 klimaatneutraal wil zijn. De Gentse universiteit dicht Timmermans een erkentelijke rol toe in het oplossen van het klimaatprobleem. “Dat stelt de wereld voor een enorme uitdaging, is voor velen onoverzichtelijk en lijkt in alle complexiteit haast onoplosbaar”, luidt de motivatie. “Frans Timmermans slaagt erin richting te geven, vertrouwen te wekken en tot actie aan te zetten.”

De UGent wil met het institutioneel eredoctoraat ook haar steun uitdrukken voor de klimaatzaak, “die de komende jaren en decennia uiterst relevant en urgent zal blijven” en juicht de communicatiestijl van Timmermans toe. Diens verhaal “stoelt op wetenschappelijke kennis en haalbare oplossingen op zowel kortere als langere termijn”, klinkt het nog bij de UGent.

Het institutioneel eredoctoraat wordt op een later moment uitgereikt.

Belga - TD

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken