Startpagina Veeteelt

Belgische vleesproductie tussen 2017 en 2021 met 3% gestegen

In België is in 2021 ruim 1,8 miljoen ton vlees geproduceerd, een stijging met 3 % ten opzichte van 2017. Dat blijkt uit cijfers van Waals minister van Landbouw Willy Borsus (MR).

Leestijd : 1 min

De cijfers variëren wel sterk naargelang de diersoort. Voor runderen gaat het om een daling van 12%, terwijl het aantal in België geslachte varkens met 9% toenam. De vleesconsumptie is de afgelopen tien jaar met 9% gedaald. Varkensvlees maakt nog altijd meer dan de helft van de totale vleesconsumptie in België uit. Belgen eten gemiddeld ook meer vlees dan inwoners van andere EU-lidstaten.

Belga

Lees ook in Veeteelt

Veehouderij Stabroek: "Wij voelen ons geviseerd door het FAVV"

Vleesvee Voor de eerste keer getuigen de veehouders in Stabroek die sinds november moeilijkheden hebben met het verkopen van hun runderen. Het voedselagentschap legde hun veehouderij strenge beperkingen op, nadat het een te hoge concentratie PFOS aantrof in het vlees. “Plots stonden er 2 inspecteurs van het voedselagentschap voor onze deur met slecht nieuws dat insloeg als een bom.”
Meer artikelen bekijken