Startpagina Bedrijfsnieuws

Zwaardere bodemkettingen op Fliegl stooiers

De laatste nieuwigheid bij de Fliegl kettingstrooiers is dat vanaf heden alle strooiers optioneel te verkrijgen zijn met de zware bodemketting met een breeklast van 50 ton en een aandrijfas van 60 mm diameter. Voorheen was dit enkel mogelijk op de schotelstrooiers.

Leestijd : 1 min

Na de overname in 2019 van de Franse constructeur van stalmestspreiders Brochard hebben de ingenieurs van Fliegl niet stil gezeten. De beproefde strooitechniek van de kettingstrooiers van Brochard is verder ontwikkeld en versmolten met de gekende transporttechniek van Fliegl. Alle wagens, van enkelas diepbedstrooier tot tridem schotelstrooier zijn nu leverbaar zijn met een COC (gelijkvormigheidsattest) van 30 km/u of 40 km/u, dit naar wens van de klant.

Met het toevoegen van de kettingstrooiers heeft Fliegl nu een zeer groot gamma mestspreiders op de markt. Met name de wagens met afschuifsysteem en breedstrooier, ideaal voor het verdelen van stalmest en compost. Dit type wagen kan in een handomdraai worden omgebouwd tot klassieke transportwagen door de breedstrooier te vervangen door een achterklep met graanschuif.

Anderzijds zijn er de kettingstrooiers met schotelstrooier die dan weer perfect kunnen toegepast worden voor het verdelen van fijne producten zoals kippenmest, slib, compost, enzovoort. Deze laatsten kunnen ook worden uitgerust met een weegsysteem en mogelijkheid om te strooien volgens taakkaarten.

Ludo Pauwels

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken