Startpagina Bedrijfsnieuws

Certis Europe en Belchim fuseren

Mitsui voltooit de fusie van haar Europese dochtervennootschap Certis Europe met het recent overgenomen Belchim Crop Protection. De nieuwe vennootschap zal Certis Belchim B.V. heten.

Leestijd : 1 min

Alle aandeelhouders van de vroegere vennootschappen zullen blijven deelnemen als aandeelhouders in Certis Belchim.

Details van de aandelenparticipatie in de nieuwe vennootschap zijn Mitsui AgriScience International S.A.(67%); Ishihara Sangyo Kaisha Ltd. (15%); Nippon Soda (10%); Mitsui Chemicals Agro Inc. (6%); en Kumiai Chemical Industry Co. Ltd. (2%).

Mark Waltham, momenteel CEO van zowel Certis Europe als Belchim Crop Protection, wordt benoemd tot CEO van Certis Belchim B.V., dat kantoren en functies zal behouden in Utrecht (NL) en in Londerzeel.

Sterke punten combineren

Certis Belchim combineert de sterke punten van 2 gerenommeerde vennootschappen om een nieuwe kracht in gewasbescherming te creëren met sterke fundamenten in Europa, dynamische en groeiende platformen in Noord-Amerika en groeiende mogelijkheden met partners in Afrika, Zuid-Amerika en Azië.

Certis Belchim is gebouwd op een brede en innovatieve portefeuille van producten op basis van Japanse R&D; aangekochte en zelf ontwikkelde gepatenteerde producten; producten van de Mitsui AgriScience-groep; strategische partnerleveranciers; en een breed en toonaangevend assortiment biologische producten.

De oprichting van Certis Belchim is een belangrijke mijlpaal in Mitsui & Co. De strategie van de AgriScience-Groep is om haar positie op het gebied van voeding en landbouw uit te breiden.

Certis Belchim

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken