Appelcrumble met nootjes en gember

Appelcrumble met nootjes en gember

Wat heb je nodig?

2 appels (Jonagold)

75 g fijne suiker

2 el honing

100 g boter op kamertemperatuur

150 g zelfrijzende bloem

150 g gemengde noten (hazelnoten, pecannoten, pinda's, amandelen...)

0,50 citroen

2 cm gember

zeezout

boter

4 bollen vanille-ijs

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°C.

Rasp zeste van de citroen en bewaar het sap.

Schil de gember en rasp fijn.

Was de appelen, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd in de helft. Maak inkepingen om de halve cm.

Besprenkel met het citroensap.

Meng de bloem samen met de kristalsuiker, geraspte gember, zeezout en citroenzeste in een grote kom. Werk de boter erdoor tot je kruimelachtige stukjes hebt.

Hak de nootjes fijn, houd er wat apart voor de afwerking en meng de rest onder het deeg. Vet de ovenschoteltjes in met boter. Schik een halve appel per schoteltje en brokkel het deeg erlangs en erover. Bak gedurende 45 minuten in de oven of tot het deeg een bruin tintje krijgt.

Haal de schaaltjes uit de oven, schep er een bolletje vanille-ijs bij, knijp wat honing over de appel en bestrooi met de resterende nootjes. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Meest recent

Meest recent