Startpagina Actueel

Hengstenkeuring Fjordenpaarden: Ruben van de Landweg scoort meeste punten

De jaarlijkse hengstenkeuring van het Belgische Fjordenpaard ging onlangs door in Oud-Heverlee. “Na de virtuele keuring van vorig jaar waren wij heel erg blij dat het dit jaar weer fysiek kon doorgaan. Daarnaast hadden we ontzettend veel geluk met het mooie weer”, aldus secretaris Francine van Buggenhout.

Om goedgekeurd te worden, moeten de hengsten positief veterinair advies krijgen, slagen in verplichte gehoorzaamheidstest en een minimumaantal punten van 35/50 behalen met een minimumscore van 6/10 op 5 items: rastype; lichaamsbouw en bespiering; beenstanden en kwaliteiten; beweging in stap; draf en galop in vrijheid en als laatste totaalindruk. Er waren 17 hengsten aanwezig, plus 3 hengsten die al goedgekeurd waren voor het leven. Er waren niet alleen hengsten uit België, maar ook uit Nederland en Frankrijk....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Tot 10% minder Russische tarwe verwacht

Economie Door het ongewoon koude weer zijn de schattingen voor de volgende Russische tarweoogst deze maand weer naar beneden bijgesteld. De bezorgdheid over een krapper aanbod legt druk op de termijnmarkt. De prijzen schommelen dinsdag 21 mei rond de hoogste prijs in 9 maanden.
Meer artikelen bekijken