Startpagina Groenvoorziening

Vraag naar slakkenkorrels ontploft

Wie de slakken in zijn tuin te lijf wil gaan, kan op lege rekken in de tuincentra stoten. De vraag is enorm.

Leestijd : 1 min

De ietwat warmere temperaturen en de vele regen maken dat er dit jaar veel slakken zijn. Natuurpunt sprak eerder van meer dan 25 stuks per vierkante meter.

Die hebben het vooral gemunt op jonge plantjes. Wie een moestuin heeft, kan 's morgens wakker worden met wat kaalgevreten plantrestjes.

Veel mensen grijpen naar bestrijdingsmiddelen. Dat bevestigt men ook bij Arvesta, de groep boven de Aveve-winkels, een van de grotere spelers in de markt van tuincentra. “De vraag is enorm. Er is dubbel zoveel vraag naar slakkenproducten als vorig jaar”, zegt Arvesta-woordvoerster Vanessa Saenen. Tuiniers kopen niet alleen slakkenkorrels, maar ook producten die een fysieke barrière vormen tegen slakken, zoals lavagruis, of biologische producten zoals aaltjes.

Arvesta ging al met leveranciers in gesprek om het risico op tekorten te minimaliseren of zo kort mogelijk te houden.

Veel verbetering lijkt voorlopig niet in zicht. Het wordt wachten op droger weer voor minder slakken.

Belga

Lees ook in Groenvoorziening

Welke groenten nu al zaaien in volle grond en in perspotjes?

Groenvoorziening We zijn het niet meer gewoon, maar de tweede week van april viel er zowaar enkele dagen op rij geen regen. De aangename temperatuur en het lentezonnetje deden ons tuiniershart sneller slaan. Helaas is het in vele tuintjes nog te nat om nu al aan de slag te gaan. Afgelopen 6 maanden waren dan ook natter dan gemiddeld en het weerbericht voorspelt dat ook de komende week wisselvallig en fris wordt met de nodige aprilse grillen.
Meer artikelen bekijken