Startpagina Voor ons gezin

Wok met zeewolf met groene groenten en noedels

Wokken met vis, het is eens iets anders. Zeewolffilet leent zich perfect om heerlijk goudbruin te wokken. Voeg een mix van heerlijke kruiden en groenten toe. Nog wat noedels daarbij en iedereen is blij. Je hebt zo’n 40 minuten nodig om het te bereiden voor 4 personen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

1 ui

2 teentjes knoflook (geperst)

250 g groene boontjes

250 g groene asperges

150 g erwten

1 bosje koriander

400 g zeewolven

0,50 cm gember

2 tl currypoeder

1 el sambal oelek

2 el ketjap manis

250 g noedels

zonnebloemolie

Hoe ga je te werk?

Bereid de noedels zoals vermeld op de verpakking.

Snijd de ui in ringen. Rasp de gember fijn.

Snijd de zeewolf in hapklare blokjes. Wok de vis samen met de gember, look en het currypoeder op hoog vuur. 2 minuten in hete olie. Schep uit de pan.

Verhit opnieuw een scheutje olie in de wok en wok de ui, boontjes, asperges, erwtjes en de sambal tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de vis, ketjap manis en een scheutje water toe en roerbak nog 2 minuten.

Verdeel de noedels over 4 kommen en schep er de vis met de groenten op. Werk af met de koriander. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Verlorenbroodwafels met appel en peer

Voor ons gezin Transformeer oudbakken brood in heerlijke wafels met dit eenvoudige recept. Met de toevoeging van fruitstukjes wordt elke hap een zoete verleiding. Je kan de fruitstukjes aanpassen naargelang het seizoen. Dit dessert is na een half uurtje klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken