Startpagina Bieten

Verwijder schieters en onkruidbieten

KBIVB waarschuwt voor schieters en ‘wilde’ onkruidbieten, en raadt aan om uw bietenpercelen hierop te inspecteren en ze te verwijderen.

Leestijd : 1 min

Een onkruidbiet kan meer dan duizend levensvatbare zaden produceren die gedurende meer dan tien jaar kiemkrachtig kunnen blijven in de grond.

Het is daarom belangrijk om opnieuw langs te gaan in uw bietenpercelen om de schieters en (‘wilde’) onkruidbieten, die eventueel later verschenen zijn, te verwijderen.

De zaden geproduceerd door deze bieten kunnen reeds ‘afgerijpt’ zijn. Het is dus raadzaam om deze schieters en onkruidbieten uit het perceel te verwijderen.

In geval van zware aantasting zijn chemische (onkruidstrijker) of mechanische (cirkelmaaier) vernietiging altijd een optie.

KBIVB

Lees ook in Bieten

Vernietig onkruiden vóór de zaai in bieten

Bieten Door de regens van de afgelopen weken is er op verschillende percelen een sterke onkruiddruk zichtbaar. Het is aanbevolen een behandeling uit te voeren om deze te vernietigen aangezien zij niet gecontroleerd kunnen worden met het FAR systeem na de zaai. Dat meldt het KBIVB.
Meer artikelen bekijken