Startpagina Veeteelt

Ruim 500 deelnemers voor jachtexamen

Dit jaar hebben 516 mensen zich ingeschreven voor het theoretische jachtexamen, dat zaterdag 30 april plaats vond in Flanders Expo in Gent. Dat blijkt uit gegevens van het Vlaamse Agentschap voor Natuur en Bos.

Leestijd : 1 min

Het aantal ingeschrevenen schommelt al enkele jaren rond de 500. Vorig jaar ging het om 549, het jaar voordien om 470. Tien jaar geleden waren er met 630 meer geïnteresseerden. Vorig jaar namen 491 kandidaten effectief deel aan het theoretisch jachtexamen. Van hen slaagden er 353.

Wie slaagt, moet in augustus nog een praktisch examen afleggen. Als ook dat goed verloopt, kunnen de jagers in spe een jachtverlof aanvragen. Daarvoor hebben ze naast de getuigschriften van de examens ook een uittreksel uit het strafregister en een doktersattest nodig. Momenteel hebben zowat 12.500 mensen in Vlaanderen een jachtverlof.

Belga

Lees ook in Veeteelt

Het herkauwproces en mogelijke probleemsituaties bij schapen

Schapen Schapen zijn herkauwers. Dat betekent dat ze via een complex magensysteem cellulose- en vezelrijke planten kunnen benutten om zich te voeden. We gaan in dit artikel dieper in op hoe dit verteringsproces verloopt, maar ook op eventuele problemen die we als veehouder kunnen ervaren als er bij de vertering iets verkeerd loopt, zoals groenkauwen of enterotoxaemie.
Meer artikelen bekijken