Startpagina Bedrijfsnieuws

AGCO slachtoffer van computerhacking

AGCO, het moederhuis van de merken Fendt, Massey-Ferguson, Valtra,... werd vorige week donderdag 5 mei het slachtoffer van een computeraanval (hacking). De gevolgen zijn ook vandaag nog merkbaar.

Leestijd : 1 min

De ransomware-aanval heeft enkele van AGCO’s productiefaciliteiten getroffen. Ze onderzoeken nog steeds de omvang van de aanval, maar de verwachting is dat de bedrijfsactiviteiten enkele dagen en mogelijk langer nadelig zullen worden beïnvloed.

De impact van deze aanval is ongezien groot en legt momenteel nog steeds zo goed als alle systemen en productiesites van AGCO wereldwijd plat. Er wordt geprobeerd invoerders, dealers en klanten zo goed als het kan te helpen, maar evident is dit anno 2022 niet.

TD

Lees ook in Bedrijfsnieuws

CRV introduceert nieuwe fokwaarde voor veerkracht

Bedrijfsnieuws Fokkerijorganisatie CRV introduceert deze maand de nieuwe fokwaardeschatting veerkracht. Deze fokwaarde geeft aan hoe snel melkkoeien herstellen van een verstoring en geeft ook hun vermogen aan om weinig last te ondervinden van verstoringen. Het verschil in melkverlies tussen dochters van stieren met de hoogste en de laagste fokwaarde voor veerkracht kan oplopen tot meer dan 100 kg melk per lactatie.
Meer artikelen bekijken