Startpagina Bedrijfsnieuws

AGCO slachtoffer van computerhacking

AGCO, het moederhuis van de merken Fendt, Massey-Ferguson, Valtra,... werd vorige week donderdag 5 mei het slachtoffer van een computeraanval (hacking). De gevolgen zijn ook vandaag nog merkbaar.

Leestijd : 1 min

De ransomware-aanval heeft enkele van AGCO’s productiefaciliteiten getroffen. Ze onderzoeken nog steeds de omvang van de aanval, maar de verwachting is dat de bedrijfsactiviteiten enkele dagen en mogelijk langer nadelig zullen worden beïnvloed.

De impact van deze aanval is ongezien groot en legt momenteel nog steeds zo goed als alle systemen en productiesites van AGCO wereldwijd plat. Er wordt geprobeerd invoerders, dealers en klanten zo goed als het kan te helpen, maar evident is dit anno 2022 niet.

TD

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Alternatieve onkruidbeheersing: belangrijke innovaties op de markt

Akkerbouw Op de Werktuigendagen viel er heel wat te beleven en te zien. Ook tijdens deze editie konden bezoekers genieten van heel wat demo’s, onder andere die van mechanische onkruidbestrijding. “De oude technieken worden beter”, geeft Lieven Delanote, adviseur bio bij Inagro, mee. Hij is vooral fan van de precisiewiedeg. “Maar ook robotisatie komt op.”
Meer artikelen bekijken