Claas stopt met opraap- en silagewagens

Claas stopt met de productie van zijn silage- en opraapwagens.
Claas stopt met de productie van zijn silage- en opraapwagens. - Foto: Claas

De productiefaciliteiten in Bad Saulgau worden door de investering vernieuwd en uitgebreid. Een bestaande fabriekshal van 5.000 m2 wordt er heringericht om meer assemblagecapaciteit te hebben. Tegelijkertijd wordt de volledige energie-infrastructuur in verschillende fasen aangepast en verbeterd .

In het persbericht dat Claas uitstuurde om deze investering aan te kondigen, halen ze als beweegredenen aan dat de verkoop van de nieuwe Orbis-maïsbekken enorm gestegen is en dat bijkomende productiecapaciteit nodig is.

De volledige hooibouwlijn van maaiers, schudders, harken en persen gaat Claas de komende jaren verder moderniseren, professionaliseren en uitbreiden.

De investering in de fabriek van Bad Saulgau moet ervoor zorgen dat Claas de verwachte toegenomen verkoop van zijn hooibouwmachines en Orbis maïsbekken kan waarmaken.

Samen met voornoemde investering stopt Claas met de bouw van zijn Cargos-silage- en opraapwagens. Volgens de fabrikant zijn opraapwagens een ‘nicheproduct’ geworden en kunnen ze er onvoldoende aantallen van maken. In het persbericht zegt Claas dat de hakselaar steeds populairder wordt om gras te oogsten, ten nadele van de opraapwagen. De focus op dit laatste product ligt enkel ‘regionaal’. Ook de productie van de Cargos silagewagens wordt gestaakt. Onderdelenvoorziening voor voornoemde productgroepen zal wel nog blijven lopen zoals moet.

Stoppen met de Cargos-productlijn en de miljoeneninvestering moeten voldoende productiecapaciteit bieden voor de hooibouwlijn en de Orbis-maïsbekken.

Tim Decoster

Meest recent

Meest recent