Startpagina Wetgeving

Kijk volmachten voor het Mestbankloket best nog deze maand na

Om de digitale dienstverlening te verbeteren vereenvoudigt de Mestbank op 1 juni 2022 het volmachtensysteem op het Mestbankloket. Landbouwers zorgen er best voor dat op 31 mei 2022 hun volmachten correct staan aangegeven.

Leestijd : 2 min

In het huidige volmachtensysteem kun je rechten toekennen voor 8 specifieke rubrieken van het Mestbankloket. In het nieuwe systeem krijgt een volmachthouder toegang tot alle rubrieken of tot geen enkele, als raadpleger of beheerder. Het nieuwe systeem gaat op 1 juni in voege. Vanaf dan hebben alleen de volmachthouders met rechten voor alle rubrieken nog toegang tot het Mestbankloket.

Correct ingesteld

Landbouwers en uitbaters controleren daarom het best voor 31 mei of de rechten voor hun volmachthouders correct zijn ingesteld op het Mestbankloket. Op 1 juni zullen de volmachthouders van ruim 9.000 landbouwers en uitbaters hun volmacht verliezen, als de betrokken landbouwers en uitbaters nu geen actie ondernemen. Zij zullen dan geen toegang meer hebben tot het dossier, totdat de landbouwers en uitbaters de volmachten opnieuw instellen.

De landbouwers en uitbaters kunnen op elk moment de volmachten instellen, dus ook na 1 juni nog. Dat doen ze via de rubriek ‘beheren volmachten’ op het Mestbankloket. Vanaf 1 juni moeten ze daarvoor de rubriek ‘volmachten’ selecteren. In de ‘instructie volmachtenbeheer’ legt de VLM stap voor stap uit hoe een volmacht kan worden ingesteld.

De VLM informeerde de betrokken landbouwers en hun volmachthouders eind vorig jaar hierover via e-mail of brief.

Samengevat: zorg ervoor dat op 31 mei 2022 uw volmachten correct staan!

Conclusie

De volmachthouders die op 1 juni alle 8 bestaande rechten hebben, krijgen automatisch de beheren- en raadplegen-volmacht.

De volmachthouders die op 1 juni niet alle 8 bestaande rechten hebben, krijgen geen enkele volmacht.

Als u aan volmachthouders alleen raadpleegrechten wilt geven, moet u ervoor zorgen dat niet alle 8 bestaande rechten aangevinkt zijn én moet u ‘alle rubrieken raadplegen vanaf 01.06.2022’ aanvinken.Wie hierover vragen heeft kan contact opnemen met de Mestbank:

- Mestbank regio West (Brugge en Gent): tel:02/543.76.29 (kies 6 in het menu) - identificatie.west@vlm.be

- Mestbank regio Oost (Herentals, Hasselt en Leuven): tel: 02/543.76.30 (kies 6 in het menu) - identificatie.oost@vlm.be

VLM

Lees ook in Wetgeving

Meer artikelen bekijken