Startpagina Nieuws van maatschappijen

Roxell lanceert Oxsano-tunnelventilator

Roxell lanceert de Oxsano-tunnelventilator in glasvezel met een variabele snelheidsaandrijving.

Leestijd : 2 min

De groeistadia van kippen en wisselende weersomstandigheden vragen om ventilatie die flexibel is en variatie aankan. Daarop biedt Roxell nu een antwoord met de Oxsano-tunnelventilator met variabele snelheid, omdat deze ventileert op maat.

Diervriendelijk stalklimaat

De toegepaste motortechniek bij de tunnelventilator is vernieuwend en biedt een hoge energie-efficiëntie. Dit wordt gekoppeld aan een stabiel, gezond en diervriendelijk stalklimaat. Bovendien verzekert de directe aandrijving van het ventilatorblad een zorgeloze werking. Deze aanpak vereist ook minder onderdelen, wat resulteerde in een eenvoudiger en duurzamer ontwerp. De levensduur van deze tunnelventilator wordt verhoogd door het gebruik van glasvezel, dat roestvorming uitsluit.

Snelheidsregelaar

Performantie start bij de Oxsano-tunnelventilator met het aerodynamische ontwerp en een specifiek gevormd ventilatieblad. Deze tunnelventilator hoort bij de meest krachtige op de markt en staat geregistreerd als een 55 inch ventilator met een hoge capaciteit.

Met de snelheidsregelaar in de motor wordt variabele snelheid mogelijk. De ventilator draait dan volgens de werkelijke behoefte en het energieverbruik neemt af. Ook de overgang tussen ventilatieniveaus verloopt naadloos, wat goed is voor het welzijn van de dieren in de stal. Daarnaast is een directe aandrijving de meest performante methode om een motor te laten draaien. Je verliest immers geen vermogen in vergelijking met motoren met riemaandrijving.

Glasvezel en staal

De zwarte kleur van de kegel en vlinderkleppen bevordert de spreiding van de dieren in de stal, want het buitenlicht wordt niet weerkaatst.

Het gebruikte materiaal en de motor bepalen de levensduur van een ventilator. Daarom zijn de cruciale onderdelen van de Oxsano-tunnelventilator in glasvezel (kegel, vlinderkleppen,…) of van gegalvaniseerd staal met poedercoating (ventilatorblad), zodat roest geen kans krijgt. Een softstart- en stopfunctie ontziet bovendien de motor, waardoor die langer meegaat.

De variabele werking met lagere toeren maakt deze tunnelventilatoren niet alleen stiller, maar ook minder gevoelig aan onderhoud. Door het ontbreken van de riemaandrijving valt nog een belangrijke oorzaak voor onderhoud weg. De elektronische componenten zitten in de IP65 beschermde motor, wat deze componenten afschermt van stof en water.

Roxell

Lees ook in Nieuws van maatschappijen

Ter Beke wordt What's Cooking?

Nieuws van maatschappijen Het Oost-Vlaamse voedingsbedrijf Ter Beke legt niet langer de focus op vlees, maar wil meer vegetarische en plantaardige producten gaan aanbieden. Bij die nieuwe strategie hoort ook een nieuwe bedrijfsnaam: 'What's Cooking?'.
Meer artikelen bekijken