Startpagina Bedrijfsnieuws

Gps-gestuurde baalafleg bij Krone

Om het verzamelen van grote vierkante balen zo snel en makkelijk mogelijk te doen, heeft Krone een gps-gestuurde balen-afleg ontwikkeld voor de BaleCollect-balenverzamelwagen.

Leestijd : 1 min

De op de BaleCollect-wagen (achter de grootpakpers) verzamelde balen kunnen nu automatisch op vrij uitkiesbare gps-lijnen haaks op de rijrichting worden afgelegd.

Wanneer de chauffeur voor het eerst over het perceel rijdt, slaat hij tot maximaal 5 A-B-lijnen op. Alle tot dan toe verzamelde balen worden hier tijdens de verwerking automatisch op afgelegd. Het grote voordeel van deze techniek: de balen liggen allemaal dwars op de rijrichting (voor het laden) op de aangegeven lijnen en kunnen daardoor zeer snel en eenvoudig worden geladen – zonder veel heen en weer te hoeven manoeuvreren.

Krone

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Dalende omzet en volumes bij FrieslandCampina in 2023

Bedrijfsnieuws Bij de Nederlandse melkverwerker FrieslandCampina is de netto-omzet in 2023 gedaald met 7,1% naar 13,1 miljard euro door ongunstige valuta-effecten, de verkoop van een deel van de Duitse consumentenactiviteiten en dalende volumes in consumentenmarkten door de hoge inflatie. Het volume aangevoerde ledenmelk daalde met 1,4% omdat er leden wegvielen. Het herstel moet komen van het transformatieplan Expedition 2030.
Meer artikelen bekijken