Groentesalade van asperges en venkel met groene karnemelkdressing

Groentesalade van asperges en venkel met groene karnemelkdressing

Wat heb je nodig?

Voor de salade

1 sjalot, in ringen

1 bussel witte asperge

150 g groene boontjes

1 venkel

1 bosje waterkers

4 g kervel

45 g hazelnoten

50 g geraspte kaas (Postel hard)

bakboter

peper

zout

Voor de dressing:

3 el yoghurt (volle)

60 ml karnemelk

3 el dragon

1 el gehakte peterselie

2 el citroensap

1 teentje knoflook, fijngeperst

2 ansjovisfilets

Hoe ga je te werk?

Voeg alle ingrediënten voor de dressing samen en roer tot de dressing glad is. Kruid met peper en zout.

Snijd de venkel in dunne plakjes en bak met het sjalotje lichtjes bruin in weinig bakboter.

Schil de asperges en snijd de harde onderkant weg. Kruid met peper en zout. Blancheer ze beetgaar in licht gezouten water.

Blancheer ook de boontjes beetgaar in gezouten water. Snijd de groenten in schuine plakjes en meng ze onder de gebakken venkel en waterkers.

Verdeel de salade over de borden en strooi er de kaas over. Werk af met de dressing, kervel en gehakte geroosterde hazelnoten.

Meer lekkere gerechten vind je op www.lekkervanbijons.be

Meest recent

Meest recent