Startpagina Actueel

India beperkt na tarwe nu ook uitvoer van suiker

India gaat de uitvoer van suiker beperken, nadat het eerder al de export van tarwe had verboden. Dat heeft het Indiase ministerie van Voeding aangekondigd.

Leestijd : 1 min

India is de grootste producent wereldwijd van suiker, en op één na grootste uitvoerder, na Brazilië. De uitvoer van suiker wordt geplafonneerd tot 10 miljoen ton voor de campagne die loopt tot september. Het land wil zo de eigen voorraden op peil houden en de prijzen stabiel houden, klinkt het.

Half mei kondigde India aan de uitvoer van tarwe te verbieden. Die beslissing volgt op de extreme hitte die het land teistert, waardoor de oogst in gevaar komt. Dat zorgde voor een nieuwe stijging van de internationale tarweprijzen, die al historisch hoog staan wegens de oorlog in Oekraïne. Rusland en Oekraïne zijn belangrijke spelers op de tarwemarkt.

Ook andere Aziatische landen hebben al beperkingen op de uitvoer van voedsel ingevoerd. Indonesië verbood de uitvoer van palmolie, terwijk Maleisië de export van kip beperkt.

Belga

Lees ook in Actueel

Beëindigen van een vruchtgebruikerspacht

Recht Na de dood van mijn vader heb ik een perceel landbouwgrond geërfd. Mijn moeder erfde toen het vruchtgebruik en ik erfde de naakte eigendom. Omdat de landbouwuitbating van mijn vader beëindigd werd na zijn overlijden, heeft mijn moeder het desbetreffende perceel in pacht gegeven aan een landbouwer. Eind 2020 is mijn moeder op haar beurt ook overleden en ben ik de enige eigenaar geworden. Wanneer en hoe kan ik een einde maken aan deze pachtovereenkomst die door de vruchtgebruiker is afgesloten?
Meer artikelen bekijken