Satus quo op Belgische witblauw rundvleesmarkt

De marktprijs voor BWB stieren en kalveren zit in de lift.
De marktprijs voor BWB stieren en kalveren zit in de lift. - Foto: TD

De prijs voor kalveren kent een status quo en varieert van 725 tot 915 euro voor een goed kalf. (850 euro is de gemiddelde norm). Deze prijs is inclusief btw. Dit is dezelfde prijsnotering als vorige week. De markt is prijshoudend met een aanbod dat kleiner is dan of gelijk aan de vraag.

Bij de koeien is er een status quo, met een gemiddelde prijs van 4 tot 4,3 euro/kg levend gewicht. De richtprijs voor geslacht gewicht zit rond de 5,9 tot 6,4 euro/kg, met enkele pieken tot 6,5 euro/kg voor goed afgewerkte koeien en premium kwaliteit (S +). Er is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen als de koe jonger is dan 5 jaar. Deze prijs is exclusief btw. De markt is hier vast met een aanbod dat kleiner is dan de vraag. Ook hier gaat het over dezelfde prijsnotering als vorige week.

Ook bij de stieren is er een status quo, met prijzen die schommelen rond de 4 tot 4,25 euro per levende kg of 5,75 tot 6,2 euro per geslacht gewicht. 6,1 euro/kg wordt als norm genomen. Een prijs van 6,3 euro/kg (S +) wordt gehanteerd indien geleverd wordt onder een specifiek label (label, coöperatie, zuigelingen, minder dan 700 kg). Bij stieren onder de 20 maanden is een verschil van 0,05 tot 0,10 euro hoger waar te nemen, prijs exclusief btw. De markt is vast, met een aanbod dat kleiner is dan de vraag. Weerom is het hier dezelfde prijsnotering als vorige week.

Coevia - TD

Meest recent

Meest recent