Startpagina Nieuws van maatschappijen

Robuustere rondebalenpersen bij Case IH

Case IH heeft haar aanbod ronde balenpersen met variabele kamer uitgebreid met de RB HD Pro, het nieuwe topmodel.

Leestijd : 2 min

De nieuwe machine is speciaal ontworpen voor grotere veehouderijen en loonbedrijven, en produceert balen met een hogere dichtheid.

Heavy-duty

Het nieuwe topmodel is uitgerust met heavy-duty onderdelen en minder bewegende delen, voor meer betrouwbaarheid en productiviteit. De rollen, assen en achterklep zijn versterkt en vergroot. En er is een krachtigere tandwielkast en aandrijflijn geïntroduceerd. Het aantal kettingen van de aandrijflijn is gereduceerd voor meer betrouwbaarheid en minder onderhoud.

De RB HD Pro kan 30 ton/uur verwerken en is ontworpen om met alle materialen (voordroog, hooi, stro) om te kunnen gaan op verschillende snijlengtes. Dit dankzij de nieuwe dubbele antislip-aandrijfrollen en een groot aanbod messensets die vanuit de cabine geselecteerd kunnen worden. Een rotor met een extra brede diameter helpt verstoppingen te voorkomen, terwijl eventuele verstoppingen die toch ontstaan, snel kunnen worden verwijderd via een nieuwe actieve neerklapbare bodem.

Baalgrootte

De baalgrootte, het aantal folieomwikkelingen en de dichtheid kunnen allemaal vanaf dezelfde pagina op het scherm in de cabine worden ingesteld.

De nieuwe balenpersen bieden 2 opties voor de baalgrootte: de RB456 HD Pro maakt balen van 120 cm breed met een diameter van 90 cm tot 165 cm, terwijl de balen van de RB466 HD Pro ook 120 cm breed zijn, maar een diameter van 90 cm tot 190 cm hebben. Elke grootte gaat gepaard met 3 rotoropties: een gewone invoerrotor, een snijrotor met 13 messen of een snijrotor met 25 messen.

Case IH - TD

Lees ook in Nieuws van maatschappijen

Grimme vernieuwt Varitron 470

Nieuws van maatschappijen Grimme brengt voor het oogstseizoen 2023 de derde generatie uit van zijn zelfrijdende aardappelrooier Varitron 470. Deze heeft naast een nieuw design, vele doorontwikkelingen. De vernieuwing omvat de wiel- en Terra Trac-variant.
Meer artikelen bekijken