Nationale prijskamp Vilvoorde: Imschoot en Van Riet delen de titels

Een bezoeker vertelde: “Ik ben al 20 jaar vaste klant op de jaarmarkt. De afgelopen 2 jaar mochten we niet komen, maar dat gaan we nu inhalen. De sfeer is hier altijd goed." "De jaarmarkt, dat is dé topdag van het jaar", stelde iemand anders. "Als Vilvoordenaar moet je hierbij zijn. Ze zouden hiervan een verplichte feestdag moeten maken. Zelf heb ik begin dit jaar al vakantie aangevraagd om deze dag niet te missen." En zo had iedereen zijn persoonlijke reden om van deze dag te genieten. 80 paarden streden in Vilvoorde voor de ereplaatsen.

Kampioenen:

Het dagkampioenschap bij de merries werd toegekend aan Janne van de Boterhoeve (Milo van Luchteren) van Luc en Ignaece Imschoot uit Beervelde.

Janne Van de Boterhoeve, kampioenmerrie
Janne Van de Boterhoeve, kampioenmerrie - Foto: EVDS

Voor het dagkampioenschap bij de oudere hengsten moesten 2 hengsten van Dominique Van Riet het tegen elkaar op te nemen: Pim van de Fonteine (Jim van 't Roetaart) tegen Jules du Canteleu (Matteo van 't Rietenhof). Uiteindelijk ontving Dominique het kampioenenbeeldje voor de driejarige Pim.

Pim van de Fonteine, kampioenhengst
Pim van de Fonteine, kampioenhengst - Foto: EVDS

Deze 2 stallen hadden eerder ook al de jeugdtitels opgeëist. Bij de hengsten was het jaarling Sam van de Fonteine (Vino van de Paardehoeve) van Imschoot die kampioen werd en bij de merries ging de titel naar de tweejarige Lorence van 't Rietenhof van Vlaams-Brabant (Codex van Waardzicht) van Van Riet.

Sam van de Fonteine, jeugdkampioen
Sam van de Fonteine, jeugdkampioen
Lorence van ‘t Rietenhof, jeugdkampioene
Lorence van ‘t Rietenhof, jeugdkampioene - Foto: EVDS

Bernard Lenaerts

Meest recent

Meest recent