Beurs van Libramont in de startblokken

Beurs van Libramont in de startblokken

Het is al van de zomer van 2019 geleden dat de populaire Beurs van Libramont kon doorgaan. Twee zomers met Covid-19 verhinderden de organisatie van deze grote Waalse landbouwbeurs.

86ste editie

De organisatoren zijn dan ook erg blij om terug van start te kunnen gaan. “We kijken uit naar onze exposanten én natuurlijk naar onze bezoekers”, benadrukte Natacha Perat, voorzitter van de beurs, aan de pers. Jaarlijks zakken immers zowat 200.000 bezoekers af naar Libramont. Momenteel zijn er voor deze 86ste editie – van vrijdag 29 juli tot en met maandag 1 augustus – ook al 680 standhouders ingeschreven.

Er werd dit jaar geen specifiek nieuw thema gekozen. De organisatie stelt vooral de algemene slogan Hier begint een duurzame wereld voorop. De beurs wil zich immers profileren als dé grootste duurzame openluchtbeurs in Europa. Zowel de organisatie, de standhouders als de bezoekers worden hierbij betrokken. Verschillende aspecten van duurzaamheid, van transport tot afval, zullen daartoe bijdragen.

Demo Forest

Aansluitend op de Beurs van Libramont zal, vanaf nu telkens in de even jaren, de tweedaagse beurs Demo Forest worden georganiseerd in het nabij gelegen Bertrix.

Het nieuwe terrein van deze 21ste editie omvat 4,5 ha. Op deze bosbouwbeurs worden 40.000 bezoekers en 200 exposanten verwacht op 2 en 3 augustus.

Praktisch

Voor beide evenementen kun je weldra je tickets online reserveren op www.foiredelibramont.com. Op deze website kun je ook terecht voor alle praktische informatie. Het Landbouwleven-dossier over deze beurzen vind je op 22 juli in je brievenbus.

Anne Vandenbosch

Meest recent

Meest recent