Startpagina Actueel

Protestwandeling tegen Kazerne van de Toekomst

Zowat 175 mensen hebben op zaterdag 27 augustus deelgenomen aan de protestwandeling tegen de komst van de Kazerne van de Toekomst in Geraardsbergen.

Leestijd : 1 min

Ze wandelden langs 70 ha de akkers en weides die zouden moeten verdwijnen als Defensie en het stadsbestuur van Geraardsbergende nieuwe kazerne en schietstand realiseren op de site van de Godsbergkouter in Schendelbeke.

Tegen de plannen leeft er veel weerstand bij de lokale landbouwers en omwonenden. Ook Boerenbond en ABS wijzen de plannen af.

Onteigeningen

Bij de start van de protestwandeling gaf het actiecomité nog mee dat van het voorziene totaalbudget (250 miljoen euro) slechts 5 miljoen euro voorzien is voor de onteigeningen, wat volgens hun berekeningen onvoldoende zal zijn.

Ook moet de Aalstsesteenweg verlegd worden, waarvoor misschien nog meer onteigeningen nodig zullen zijn.

Het actiecomité organiseert binnenkort nog meer protestacties tegen de komst van de kazerne.

Filip Van der Linden

Lees ook in Actueel

Franse ‘pipiverwerker’ plant site in België

Akkerbouw De Franse start-up Toopi Organics, gespecialiseerd in het verzamelen van menselijke urine om die te herwerken tot ‘biostimulanten’ voor gebruik in de landbouw, heeft 16 miljoen euro opgehaald om zijn ontwikkeling in Frankrijk en België te versnellen. Ze plannen ook een site in ons land.
Meer artikelen bekijken