Startpagina Aardappelen

Kunnen robots op het veld een hele aardappelteelt automatiseren?

Robots die onvermoeibaar en trefzeker bandwerk verrichten of die bierkratten stapelen … dat kennen we. Maar hoe goed krijgen we robots, zodat ze de behandelingen kunnen overnemen van mens en trekker bij zoiets veranderlijk en onregelmatig en onvoorspelbaar als een gewas op een akker? Bij ILVO is een alsmaar meer uitbreidend team ‘agrifood technology’ aan de slag dat, met veel bedrijfpartners en met EU-steun, werkt aan in de praktijk geteste robotiseringsprojecten.

Op een aardappelveld waar ze afgelopen seizoen al intensief experimenteerden, krijg je op de Dag van de Landbouw (18 september), tijdens FestIlvo - het Festival van Weten en Eten – een continue demonstratie van robots.

Nobel doel

Meer duurzaamheid, verminderen in gewasmiddelengebruik, meer plaats-specifiek kunnen ingrijpen met tegelijk minder zware machines en minder arbeidsintensief: het zijn allemaal doelstellingen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken