Startpagina Varkens

Oproep voor project ‘Boerenvreugde in de West-Vlaamse kraamstallen’

Een goed kraamstalmanagement zorgt voor een goede basis van de verdere varkensproductie. Het project Boerenvreugde in de West-Vlaamse kraamstallen’ wil daarbij ondersteuning bieden.

Leestijd : 2 min

Een goede start van de biggen is belangrijk voor hun verdere leven, want dat heeft niet alleen een impact op het antibioticumgebruik en op de gezondheid van de varkens, maar bepaalt ook hun verdere prestaties. Kortom, een goed kraamstalmanagement is de basis voor een gezonde en technisch optimale varkensproductie.

Om West-Vlaamse varkenshouders te ondersteunen bij het kraamstalmanagement, dat ontegensprekelijk een belangrijk onderdeel vormt in het leven van een big, startten Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) en Inagro met het project ‘Boerenvreugde in de West-Vlaamse kraamstallen’. Dit project biedt in totaal 15 bedrijven en hun bedrijfsdierenarts individuele begeleiding aan voor hulp en advies, groot of klein, bij infectieuze en niet-infectieuze factoren in de kraamstal.

Begeleiding op maat

Met dit project, dat gefinancierd wordt door de provincie West-Vlaanderen, werken DGZ en Inagro samen om West-Vlaamse varkenshouders en hun bedrijfsdierenarts te ondersteunen, informeren en inspireren met betrekking tot hun kraamstalmanagement. Deze begeleiding op maat is een samenwerking tussen de veehouder, bedrijfsdierenarts, DGZ en Inagro. De adviezen zullen vooral praktisch en haalbaar zijn.

Schrijf je nu in

Ben jij een West-Vlaamse varkenshouder en heb jij interesse om samen met je bedrijfsdierenarts een beroep te doen op deze begeleiding bij je kraamstalmanagement? Schrijf je dan nu in door een mailtje te sturen naar caroline.bonckaert@dgz.be met ‘Boerenvreugde’ in het onderwerp van de mail en je contactgegevens in de mail zelf.

DGZ

Dit project kwam tot stand met de steun van www.vlaanderen.be/pdpo en www.ec.europa.eu/agriculture/ en de provincie West-Vlaanderen.

Lees ook in Varkens

Varkenshouder Jeroen Koks (NL): “Sta dierenurine toe als kunstmestvervanger”

Varkens De Nederlandse varkenshouder Jeroen Koks heeft een duidelijke mening over de toekomst van het EU-mestbeleid: “Sta dierenurine toe als kunstmestvervanger en je bent van veel problemen af. Wellicht kan de EU dit in het voorjaar van 2023 meenemen bij het besluit over een nieuw nutriëntenmanagementplan waarbij ook naar nieuwe ‘groene’ kunstmestvervangers wordt gekeken.”
Meer artikelen bekijken