Startpagina Aardappelen

Maak je bodem en aardappelteelt weerbaar tegen droogte

Een voorbereide boer is er 2 waard. Dat geldt ook voor mogelijk slechte weersomstandigheden. In de aardappelteelt is het allereerst van belang om je percelen door en door te kennen, de bodem weerbaar te maken en, indien mogelijk, om gepast te irrigeren.

Droogte teistert tot op zekere hoogte wel alle teelten. Aangezien de aardappel slechts een oppervlakkig wortelstelsel heeft, is het belangrijk om hiermee rekening te houden bij de irrigatie. Op de PCA-dag in augustus werd dan ook even stilgestaan bij omgaan met een lange periode zonder vocht. Terecht, want zo’n intense periodes zullen in de toekomst steeds meer voorkomen. “We ervoeren dit jaar de droogste juli voor Vlaanderen, in augustus was er wel sprake van wat regen maar dat is te laat om nog iets te doen aan het gewas”, aldus Stany...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken