Startpagina Actueel

40ste editie van ‘Dag van de Landbouw’

Op zondag 18 september vindt de 40ste editie van de ‘Dag van de Landbouw’ plaats. Dit jaar zetten 51 zeer uiteenlopende land- en tuinbouwbedrijven in heel Vlaanderen hun deuren open voor het grote publiek.

Leestijd : 2 min

De bezoeker krijgt tijdens de ‘Dag van de Landbouw’ via een opendeurdag de kans om de sector direct vanop het erf te ontdekken. Een ideale uitstap voor het hele gezin!

Sinds 1982

Sinds 1982 vindt telkens op de derde zondag van september de ‘Dag van de Landbouw’ plaats. Jaarlijks trekt deze dag zo’n 100.000 bezoekers. Van de 51 deelnemende bedrijven is er geen één gelijk. Het zijn zeer uiteenlopende familiebedrijven. De ene boer(in) is gebeten door technisch vernuft, de andere zet een generatielange traditie verder. Het zijn specialisten en vakmensen die zorgen voor ons lokaal voedsel, met innovatie en met respect voor water, bodem, lucht en uiteraard de dieren!

Wil jij graag ontdekken wat de melk van Jerseykoeien nu anders maakt? Hoe ziet de hopteelt eruit? Geniet je graag van een glaasje Vlaamse wijn en een bakje aardbeien of zijn je kinderen dol op geitjes? Je vindt het allemaal op de ‘Dag van de Landbouw’, in het prachtige decor van velden, boomgaarden, bloementuinen en boerderijen.

“In Vlaanderen hebben we een land- en tuinbouwsector van topklasse. Hun producten hebben bovendien de laagste ecologische voetafdruk ter wereld”, zegt Boerenbond-voorzitter Lode Ceyssens. “Onze boeren en tuinders zorgen voor voedsel voor mens en dier. Het belang van die lokale voedselproductie moeten we naar waarde schatten – zeker in de huidige hoogst onzekere context. Boeren produceren niet enkel voedsel, sierplanten en bomen, ze zorgen ook voor tal van andere zaken: energie van eigen bodem, ons karakteristieke landschap, biodiversiteit en een ruimte voor recreatie en zorg.”

Ruben Van Gucht

Via de sociale media en website van de Dag van de Landbouw kan je eveneens dit evenement beleven. Daarnaast kan je ook afstemmen op Radio 2 voor een blik achter de schermen van de deelnemende bedrijven. Dit jaar zal sportpresentator en -journalist Ruben Van Gucht zijn laarzen aantrekken en verslag uitbrengen vanop een aantal boerderijen.

Boerenbond

Lees ook in Actueel

Melkprijs Royal A-ware zakt met 5 euro per 100 l

Melkvee Zuivelverwerker Royal A-ware maakt iedere tweede werkdag van de maand zijn melkprijs bekend. Net als bij andere zuivelbedrijven is ook hier de prijs in dalende lijn. De standaard melkprijs bedraagt in februari 49 euro/100 l.
Meer artikelen bekijken