Salade met appel en Belgische kaas
Met dit recept maak je een knapperige salade met witloof, appel en kaas. Werk af met een zelfgemaakte dressing op basis van yoghurt. Na 10 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.

Wat heb je nodig?
4 plakjes Père Joseph
0,50 krop ijsbergsla
2 stronken witloof
40 g veldsla
16 kerstomaten
1 takje selder
2 appelen
2 lente-uien
40 g amandelen
Voor de vinaigrette
120 g yoghurt
1 el azijn
2 el olijfolie
1 tl mosterd
1 el fijngesneden bieslook
0,50 el currypoeder
peper
zout
Hoe ga je te werk?
Snijd de tomaatjes in partjes, de selder in blokjes en de ijsbergsla in repen. Trek de blaadjes van het witloof los en snijd de appelen in kleine stukken.
Snijd de plakjes kaas in lange repen en rol ze op.
Verdeel de groenten, de appelstukjes en de kaas mooi over vier borden.
Snijd de lente-uitjes in ringen.
Snijd de bieslook fijn.
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Meng yoghurt, azijn, olijfolie, mosterd, bieslook, currypoeder en kruid met peper en zout.
Werk de salade af met de noten, lente-ui en druppel er de vinaigrette over.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be