Startpagina Akkerbouw

Europese kiwibesdag

De kiwibes is een kleine vrucht (formaat druif) met een dunne, eetbare groene schil. Sommige variëteiten hebben een mooie rode blos. Ze hebben een frisse geur en een zoete smaak. Kiwibessen worden doorgaans uit het vuistje gegeten, maar kunnen ook verwerkt worden in warme en koude gerechten.

Op vrijdag 15 september 2017 wordt de kiwibes in verschillende Europese landen extra in het zonnetje gezet. Daarbij wordt de nadruk gelegd op smaak en alle goede eigenschappen die de kiwibes te bieden heeft.

Commercieel interessant

De productie van deze bessen groeit gestaag in Europa en zowel het volume...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Spruitkool nog milieuvriendelijker telen

Groenten Spruitkool wordt in Vlaanderen vooral geteeld voor de industriemarkt (diepvriesbedrijven). Op een studienamiddag in Roeselare kwamen diverse aspecten van de teelt aan bod, zoals de afstelling en het onderhoud van oogstmachines, insectenbestrijding en de problematiek van metaldehyde in het oppervlaktewater.
Meer artikelen bekijken