Startpagina Akkerbouw

Europese kiwibesdag

De kiwibes is een kleine vrucht (formaat druif) met een dunne, eetbare groene schil. Sommige variëteiten hebben een mooie rode blos. Ze hebben een frisse geur en een zoete smaak. Kiwibessen worden doorgaans uit het vuistje gegeten, maar kunnen ook verwerkt worden in warme en koude gerechten.

Op vrijdag 15 september 2017 wordt de kiwibes in verschillende Europese landen extra in het zonnetje gezet. Daarbij wordt de nadruk gelegd op smaak en alle goede eigenschappen die de kiwibes te bieden heeft.

Commercieel interessant

De productie van deze bessen groeit gestaag in Europa en zowel het volume...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Demodag in Hansbeke toont groeiende interesse voor agro-ecologie

Akkerbouw Op 19 juni organiseerden het ILVO en het Proefplatform Agro-ecologie Hansbeke al de zesde jaarlijkse demodag rond agro-ecologie op het biolandbouwbedrijf van de familie de Bousies in Hansbeke (Deinze). Heel wat landbouwers en geïnteresseerden zakten af naar het proefplatform, om er veldproeven te bezoeken, onderzoeksresultaten in primeur te beluisteren en demo’s te bezichtigen.
Meer artikelen bekijken