Startpagina Voor ons gezin

Quiche met boontjes, kerstomaat, lamsgehakt en geitenkaas

Een quiche maken, da's snel en gemakkelijk. Met dit recept maak je er eentje met boontjes, kerstomaat, lamsgehakt en geitenkaas. Je hebt 45 minuten nodig om er 4 personen van te kunnen laten smullen

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

300 g lamsgehakt

peper

zout

1 el olijfolie

1 bol zachte geitenkaas

150 g groene boontjes

150 g kerstomatenmengeling

1 el sesamzaad

1 vel kruimeldeeg

4 eieren

200 ml room

0,50 kl nootmuskaat

2 takjes munt

1 bosje waterkers

1 rode ui

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bak het gehakt in een pan rul in 1 el olijfolie, kruid met peper, zout en cayennepeper.

Leg het kruimeldeeg in een ingevette quichevorm, vouw de randen een beetje naar binnen en strooi op het randje de sesamzaadjes, druk ze iets dieper in het deeg.

Leg een vel bakpapier op het kruimeldeeg en leg hier bakparels of bakbonen op. Bak de quichebodem gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Blancheer ondertussen de boontjes 4 minuten in kokend gezouten water.

Halveer de kerstomaten en snijd de rode ui in fijne ringen.

Klop de eieren los met de room en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Haal de quichebodem uit de oven, laat de oven wel aan. Verwijder de bakparels en het bakpapier, laat het deeg even aan de lucht drogen.

Leg op de quichebodem een laagje gehakt met hierop de boontjes en kerstomaten.

Verkruimel er de helft van het geitenkaasje over en giet er het eimengsel op.

Plaats gedurende 30 minuten terug in de oven.

Haal de quiche uit de oven, werk af met de rode ui ringen, waterkers en de rest van de verkruimelde geitenkaas. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken