Startpagina Bedrijfsnieuws

Uitbreiding Vendro-schudders bij Krone

Met 4 nieuwe getrokken cirkelschudders breidt Krone zijn Vendro-programma uit met werkbreedtes tussen 9 en 11,20 m.

Leestijd : 2 min

Onder de naam Vendro T 900, Vendro T 1020 en Vendro T 1120 (allemaal met tweepuntsbevestiging) en de Vendro C 1120 (met dissel of driepuntsbevestiging) zijn de nieuwe schudders het komende seizoen verkrijgbaar.

OptiTurn

Dankzij de tweepuntsbevestiging (of trekhaak/driepuntsbevestiging bij Vendro C 1120) zijn de nieuwe schudders ook geschikt voor trekkers vanaf circa 50 pk. Een ander pluspunt: alle nieuwe Vendro-modellen zijn standaard met de Krone OptiTurn-schuddertanden en tandarmen uitgerust. Door een dicht bij de schuddertand lopend wiel, in combinatie met de gepatenteerd gebogen Krone OptiTurn-schuddertand, werken de machines met een optimale bodemaanpassing. Tegelijkertijd staat de driedimensionaal gevormde Krone OptiTurn-schuddertand voor een zeer schone gewasopname en maximaal schudbeeld van het gewas.

Een verder pluspunt van het Krone OptiTurn-concept is dat de schudder zowel voor gewoon schudden als voor het kantschudden gebruikt kan worden. De schudhoek wordt heel simpel zonder gereedschap via 4 posities ingesteld voor de gewenste schudhoek. Een steile schudhoek betekent dat het gewas meer bewerkt wordt (agressiever schudden).

Comfort

Dankzij het dubbelwerkend uitklappen gaat het uitklappen van de schudder en het rijwerk van trans-port- in werkstand snel door een volgordeschakeling. Dat betekent dat foutbedieningen niet mogelijk zijn en dat het ontgrendelen van de boom met een trekkabel vervalt.

Wat ook opnieuw ontwikkeld werd, is het transportonderstel van de schudder, dat nu niet alleen meer bodemvrijheid biedt in de transportstand, maar ook een kortere opklaptijd heeft dan voorheen. Het is bovendien ook praktisch dat de verlichting van de schudder tijdens het schudden naar boven geklapt is en zo dus schoon blijft voor het transport over de weg.

Kantschudden

Standaard zijn de nieuwe Vendro-modellen met een hydraulisch verstelbare kantschudinrichting uitgerust; deze is gemakkelijk vanuit de trekker te bedienen. Door een centrale hydrauliekcilinder aan de kantschudinrichting worden de loopwielen versteld. De comfortabele en traploze verstelling van de richting van de wielen naar links en rechts maakt bergopwaarts schudden mogelijk en gaat tegelijkertijd hellingsdrift actief tegen.

Zoals bij alle schudders gebruikt Krone ook bij de aandrijving van de nieuwe Vendro een compleet mechanische aandrijflijn. Onderdelen van de aandrijving zijn de hoofdaandrijving met vrijloop, aandrijfassen, onderhoudsvrije Octo-Link-vingerkoppelingen en hermetisch afgesloten elementaandrijving, die onderhoudsvrij zijn.

Vendro C 1120 (Plus)

De nieuwe Vendro C 1120 biedt nieuwe aankoppelingsmogelijkheden: standaard is de schudder uitgerust met een dissel en trekoog (40 mm) voor de boven- en ondertrekhaak, optioneel met kogelkoppeling 80 mm of bevestiging in de zwaaihaak. Bij de variant Vendro C 1120 Plus is de machine met driepuntsbok uitgerust.

Standaard is de Vendro C 1120 met 10.0/75-15.3 banden uitgerust, optioneel zijn er ook bredere banden (15.0/55-17) verkrijgbaar.

Door het chassissysteem worden de transportwielen tijdens het schudden als loopwiel gebruikt. Een comfortkenmerk van de Vendro C 1120 is de hydraulische ontlasting van de trans-portas, die bij de Vendro C 1120 Plus standaard ingebouwd is. De intelligente gewichtsverdeling zorgt voor een schoon en stabiel rijgedrag op de kopakker en voorkomt ongewenste beschadiging van de graszode.

Krone

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken