Startpagina Schapen

Schapenbedrijf Het Nijswolkje combineert ambacht met zorg

In Rillaar, tussen de Hagelandse heuvels, wonen Ann Geys en Tom Nijs samen met hun 4 kinderen op een goed draaiend schapenbedrijf. Van de 60 melkschapen verwerkt het koppel zelf elke druppel melk tot verschillende producten voor hun hoeveverkoop. Daarnaast begeleiden ze ook enkele zorggasten, die rust vinden tussen de dieren.

Enkele jaren geleden besloten Ann Geys en Tom Nijs om naast hun vleesschapen ook melkschapen te houden, met de droom om een circulair landbouwmodel uit te bouwen. Het koppel voorziet zelf in hun ruwvoer en verwerkt alle melk van hun 60 schapen zelf tot yoghurt, kaas, ijs en nog veel meer. Hun melk wordt nooit opgehaald door een afnemer. Het bedrijf heeft een mooi klantenbestand uitgebouwd en draait goed. Ze hebben hun droom dus zeker waargemaakt.

Hoeveverkoop en zorgboerderij...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Schapen

Hoe maken we de juiste keuzes bij selectie in de schapenhouderij?

Schapen Het is volop zomer. De lammeren groeien en worden stilaan gespeend. Dan rijst de vraag met welke fokdieren we straks het nieuwe dek- en geboorteseizoen ingaan. Hoe ziet onze bedrijfsoriëntatie eruit? Welke fokdoelen stellen we ons? Blijven we bij het(de)zelfde ras(sen), of gaan we andere wegen bewandelen? En het hoeft niet gezegd dat vooral de keuze van de ram(men), die straks de helft van het genetisch materiaal zal(zullen) aanleveren, belangrijk is.
Meer artikelen bekijken