Startpagina Pluimvee

Pluimvee in Engeland moet binnenblijven vanwege vogelgriep

Al het pluimvee en ander gevogelte in Engeland moet binnenblijven vanwege vogelgriep. De maatregel gaat volgende week in om de verspreiding van het virus in het land te beheersen.

Leestijd : 1 min

Volgens de Britse regering gaat het dit jaar om "de grootste uitbraak van vogelgriep ooit". Er is een snelle stijging te zien in het aantal gevallen op commerciële boerderijen, maar de ziekte wordt ook vaker aangetroffen bij vogels die mensen in hun tuin houden. Tijdens de huidige uitbraak zouden al miljoenen vogels zijn gestorven en nog eens miljoenen geruimd.

De maatregel geldt voorlopig niet in de andere delen van het Verenigd Koninkrijk, namelijk Schotland, Wales en Noord-Ierland.

Belga

Lees ook in Pluimvee

Wachten op bruikbaar vaccin tegen vogelgriep

Pluimvee Vaccineren zal een belangrijke aanvulling zijn op de bestaande maatregelen tegen vogelgriep, maar momenteel moeten we wachten op bruikbare vaccins en moet ervoor gezorgd worden dat de export niet in het gedrang komt. Dat zei Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns in de commissie Landbouw van het Vlaamse parlement op 11 januari.
Meer artikelen bekijken