Startpagina Actueel

VLM veroordeelt agressie tegen terreinmedewerkers

Twee inspecteurs van de Mestbank zijn vandaag/woensdag verbaal en fysiek aangevallen door een landbouwer en zijn zoon, zo maakte hun werkgever Vlaamse Landmaatschappij (VLM) bekend.

Leestijd : 2 min

De inspecteurs waren op een landbouwbedrijf aanwezig om een staalname uit te voeren van een mesttransport. Nadat ze verbaal werden aangepakt over de recente actualiteit, zijn ze ook fysiek aangevallen en werd er schade toegebracht aan het materiaal, zegt de VLM. Ze wil geen verdere informatie geven, ook niet over de locatie, om de zaak niet verder op de spits te drijven, zegt woordvoerster Leen Van den Bergh. De 2 inspecteurs waren erg onder de indruk en deden aangifte bij de politie.

Hopelijk blijft aanval een uitzondering

De VLM veroordeelt elke vorm van agressie scherp en zal bij elk incident verdere juridische stappen ondernemen, klinkt het. Ze toont wel begrip voor de onrust die er heerst op het terrein en vertrouwt erop dat de aanval van woensdag een uitzondering blijft.

Ook Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir veroordeelt de aanval op de medewerkers van de Mestbank. Zij spreekt van een "dieptepunt". De N-VA-minister verwijst naar de "opgehitste gemoederen" naar aanleiding van de gelekte tekst over het nieuwe mestactieplan (MAP7). "Ik zou ook kwaad zijn als ik die berichtgeving zou hebben gelezen. Tot wat heeft die berichtgeving geleid? Tot geweld", aldus minister Demir in het Vlaams Parlement. "Ik wil hier duidelijk zeggen. We zullen geweld nooit aanvaarden. Ik wens die twee medewerkers die fysiek zwaar aangevallen zijn heel veel steun. Dat is niet de weg die we moeten opgaan."

Belga

Lees ook in Actueel

Plaagdruk bouwt op in gevoelig koolzaadstadium

Akkerbouw Bij het begin van de lente start meestal de risicovolle periode voor schade door de glanskever aan de nog gesloten bloemknoppen van het koolzaad. Van zonnig lenteweer is voorlopig geen sprake, maar de plaagdruk is zich op de meeste percelen in het waarnemingsnetwerk wel aan het opbouwen.
Meer artikelen bekijken