Startpagina Paarden

Haflinger-keuring editie 2022 tijdens Jaarmarkt Sint-Lievens-Houtem

Perfecte weersomstandigheden, veel volk en een diversiteit aan Haflinger-paarden: wat moet een Haflinger-liefhebber nog meer hebben...

Leestijd : 2 min

We mogen toch wel van een succes spreken, met 56 ingeschreven paarden in de cataloog. Uiteindelijk hebben er 47 paarden deelgenomen, verdeeld over 10 reeksen.Tijdens deze keuring konden 6 van de 7 bloedlijnen van de Haflinger-fokkerij gepresenteerd worden.

Veulens

Er werd van start gegaan met 3x hengstenveulens. Sterlington, een Sternblick de L'Our-zoon, in eigendom van Bruno Ronsijn uit Voorde, plaatste zich als eerste en behaalde later de titel van veulenkampioen 2022. In de reeks merrieveulens was het Akira von Hafling (Liz Wulkan) van Nick Verhaeghe uit Overmere, die zich als eerste plaatste van de 5 deelnemende merrieveulens.

Jaarlingen

Bij de 4x jaarlingen was het Sinderella, een fokproduct van Bruno Ronsijn uit Voorde, met andermaal Sternblick de L'Our als vader, die de eerste plaats en tevens de titel van jeugdkampioen 2022 in de wacht sleepte. Bij de 2-jarige merries was het Lola, een Liz Sonnwendstein-dochter, import van Oostenrijk, die zich als eerste plaatste en die later reservejeugdkampioen 2022 werd. Lola is eigendom van Bruno Ronsijn uit Voorde.

Hengsten en ruinen

In de daarop volgende reeks hengsten en ruinen 1-2 jaar waren ze met 7. Het was Stormwind van de Zuidakker, een Liz Spielberg-zoon van Lorenzo Lataire uit Lievegem, die de eerste plaats behaalde.

Merries

Bij de 3-jarige merries kampten 3x St-bloedlijn Sternblick de L'Our tegen elkaar. Het was Vixen van Mathijs de Vries uit Rijkevorsel die de eerste plaats wegkaapte en die reservedagkampioen 2022 werd.

Er was ook nog een sterke reeks 4-5-jarige merries. Het was Elite-merrie Dia-More von Heiligenblut (Liz Wales) die zich als eerste plaatste, voor haar stalgenoot ABBA von Hafling (sternblick de L'Our), beide in eigendom van Ken De Smet uit Herzele. Dia-More werd later dagkampioen 2022.

Farah Du Rieu (Liz Steuermann) van Nicolas De Maerteleire uit Oosterzele, haalde de eerste plaats bij de 6-7-8-jarige merries. Bij de 9-jarige en oudere merries wist Hylena, een Liz Stainz-dochter van Oostenrijkse origine, zich al eerste te plaatsen. Hylena is eigendom van Jorge De Tobel uit Lievegem.

Ruinen

In de reeks ruinen tot slot was het Stello (Steinbach) van Yentl Godichiabois uit Beveren, die voor het 2de jaar op een rij de eerste in zijn reeks werd en die mocht kampen met Stormwind van de Zuidakker voor het ruinenkampioen lint 2022, dat hij ook behaalde.

Karline Notteboom

Lees ook in Paarden

De Shetlandpony: klein postuur, maar oersterk!

Actueel Catherine Munro is een Britse antropologe die in 2022 een boek wijdde aan de relaties tussen Shetland-pony’s en de mensen waarmee ze samenleven op de ruige eilanden. Het is onnodig te vermelden dat de pony’s er de hoofdrol speelden, weliswaar in hun natuurlijke habitat.
Meer artikelen bekijken