Startpagina Veeteelt

Nederlands park mag geen wolven vangen of doden

De directie van het nationale park De Hoge Veluwe, in het centrum van Nederland, mag een roedel wolven die in het park leeft niet vangen of doden.

Leestijd : 1 min

De directie had bij de provincie Gelderland toestemming gevraagd om de wolven te vangen of doden. Dit omdat de wolven alle moeflons - wilde schapen - zouden doden die in het park leven.

Kudde gehalveerd

Sinds de wolf zich in het park vestigde zou de kudde moeflons gehalveerd zijn, stelt de parkdirectie. Maar Gelderland geeft geen toestemming voor het vangen of doden van de roofdieren, omdat wolven Europees beschermde wilde dieren zijn. De parkdirectie moet een andere oplossing vinden, stelt de provincie.

Bewust uitgezet

De parkdirectie is tegen wolven in het park. Toen er in 2019 voor het eerst wolven in de regio opdoken, heeft De Hoge Veluwe alle hekken en wilddoorgangen rondom het park afgesloten, om de roofdieren buiten te houden. Die hekken zijn nog steeds op slot, maar de wolf heeft het nationale park toch bereikt. Volgens de parkdirectie zijn de dieren expres in het park losgelaten.

Belga

Lees ook in Veeteelt

Minder methaanuitstoot bij runderen via aangepast voeder

Veeteelt Vanaf 1 januari 2024 past elk BFA-lid ten minste één goedgekeurde voedermaatregel uit het convenant enterische emissies toe op 10% van het geproduceerde rundveevoeder die bedoeld zijn voor Vlaamse klanten. Met dit collectief engagement neemt de diervoedersector het voortouw om de methaanuitstoot bij runderen te verminderen.
Meer artikelen bekijken