Startpagina Akkerbouw

ILVO opent verwerkingslijn voor nieuwe soorten eiwitten

In het Oost-Vlaamse Melle hebben het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en Flanders' FOOD donderdag 24 november een installatie met 20 toestellen geopend om nieuwe soorten eiwitten succesvol verwerkt te krijgen in voedingsproducten.

Vlaams minister van Economie, Innovatie en Landbouw Jo Brouns was aanwezig op de opening en gaf aan dat: “Hier bedrijven en onderzoekers hun innovatief idee kunnen uittesten en optimaliseren, om nadien op industriële schaal geproduceerd te worden.”

De infrastructuur maakt het mogelijk voor voedingsbedrijven en onderzoekers om het hele traject van ruwe alternatieve eiwitbron tot zuiver kant-en-klaareiwitingrediënt uit te testen op pilootschaal. “Kikkererwten, soja,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Hydroprei maakt wereldprimeur in Ieper

Groenten Een productiebassin van 3.000 m² dat jaarlijks evenveel prei oplevert als 1,5 tot 2 ha in vollegrond? Op het bedrijf van de familie Boudry in Ieper werd dit voorjaar – na een ontwikkelingsperiode van 10 jaar – de eerste grootschalige teelt van hydroprei in openlucht gestart. Daarmee zetten Inagro, REO, Hydromasters en Indurra, met steun van Vlaio en medegefinancierd door de Europese Unie, een revolutionaire stap richting een efficiëntere preiteelt, met aandacht voor de uitdagingen rond klimaat en milieu waarmee de sector geconfronteerd wordt.
Meer artikelen bekijken