Startpagina Actueel

Vlaanderen stelt zijn voedselstrategie voor

Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns heeft op 29 november de Vlaamse voedselstrategie voorgesteld. Die vormt de basis om in Vlaanderen aan een beter voedselsysteem te werken en om uitdagingen aan te pakken.

De voedselstrategie is geen gedetailleerde blauwdruk voor de toekomst, met bindende doelstellingen inzake voedselproductie en -consumptie. Het is een wegbeschrijving die een integraal beeld geeft van het voedselsysteem dat men voor ogen heeft, van de doelstellingen die men wil bereiken en van de manieren waarop men die wil bereiken.

Het Brusselse Gewest was in 2016 de eerste regio die in ons land een voedselstrategie opmaakte. De tweede versie daarvan verscheen dit jaar en streeft naar een beter...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Startschot zevende editie Week van de Korte Keten bij Bilzense aspergehoeve

Korte Keten Het startschot van de zevende editie van de Week van de Korte Keten (18-26 mei) werd donderdag 16 mei gegeven op de Bilzense Aspergehoeve Hertenveld. In het bijzijn van de minister van Landbouw en de gedeputeerde voor Landbouw en Platteland van de provincie Limburg werd een overzicht gegeven van de meest recente stand van zaken in de korte keten in Vlaanderen.
Meer artikelen bekijken