Startpagina Akkerbouw

Vlaanderen kan het Silicon Valley van de duurzame voedselproductie worden

Vlaanderen heeft alles in huis om het Silicon Valley van de duurzame voedselproductie te worden. Dat zegt Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns naar aanleiding van de Vlaamse voedseltop die vandaag, dinsdag 29 november, plaatsvindt in Roeselare.

De cd&v-minister stelt er de nieuwe Vlaamse voedselstrategie (GO4Food) voor. Brouns zelf hamert op het belang van ‘strategische autonomie’.

Strategische autonomie

Vlaanderen wil lessen trekken uit de coronapandemie en de energiecrisis. Te afhankelijk zijn van het buitenland voor beschermingsmateriaal of energie maakt je als regio kwetsbaar. Daarom vindt minister Brouns ‘strategische autonomie’ op het vlak van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Bietentelers trekken aan de alarmbel

Bieten De gemiddelde suikerprijzencin de Europese Unie (EU) zijn sinds hun piek in december 2023 met 38% gedaald en hebben niveaus bereikt die economisch onhoudbaar zijn voor zowel bietentelers als suikerproducenten. Dat zeggen de Confederatie van de Belgische Bietentelers (CBB) en de Belgische vereniging van suikerfabrikanten (SuBel).
Meer artikelen bekijken