Startpagina Akkerbouw

Vlaanderen kan het Silicon Valley van de duurzame voedselproductie worden

Vlaanderen heeft alles in huis om het Silicon Valley van de duurzame voedselproductie te worden. Dat zegt Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns naar aanleiding van de Vlaamse voedseltop die vandaag, dinsdag 29 november, plaatsvindt in Roeselare.

De cd&v-minister stelt er de nieuwe Vlaamse voedselstrategie (GO4Food) voor. Brouns zelf hamert op het belang van ‘strategische autonomie’.

Strategische autonomie

Vlaanderen wil lessen trekken uit de coronapandemie en de energiecrisis. Te afhankelijk zijn van het buitenland voor beschermingsmateriaal of energie maakt je als regio kwetsbaar. Daarom vindt minister Brouns ‘strategische autonomie’ op het vlak van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

KU Leuven helpt waterzuiveraars juiste membranen kiezen voor drinkbaar water

Akkerbouw Onderzoekers van de KU Leuven hebben in een studie gepubliceerd in vakblad Membranes aangetoond welke waterfiltratiemembranen het best functioneren om organische microverontreinigingen (OMV's) – zoals resten van geneesmiddelen en pesticiden – uit drinkwater te verwijderen. De resultaten helpen waterbedrijven goede keuzes te maken voor de zuivering van drinkwater. De studie maakt deel uit van een gezamenlijk project met de UGent.
Meer artikelen bekijken