Startpagina Akkerbouw

Basisschool De Lampion wint witloofboxactie

18.924 kinderen ontdekten de voorbije weken de smaak van witloof. Dat gebeurde dankzij de witloofbox van de provincie Vlaams-Brabant.

Leestijd : 1 min

Met de witloofbox teelden scholen zelf witloof in de klas. Basisschool De Lampion uit Vilvoorde kwam als winnaar uit de bus van de witloofboxactie. Ze wonnen een workshop straatvoetbal.

“De witloofboxactie werd opnieuw een succes”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor landbouw. “In totaal deelden we 950 witloofboxen uit. Met deze boxen konden klassen zelf, op enkele weken tijd, witloof telen in de klas. Op die manier brengen we witloof, een typische streekgroente, op het menu van de leerlingen. Door witloof te zien groeien zijn kinderen sneller geneigd om van de bitterzoete groente te proeven.”

Het derde leerjaar van basisschool De Lampion won een workshop straatvoetbal door Streetsoccer Belgium.

Al meer dan 10 jaar geeft deze organisatie opleidingen, workshops en begeleidt ze topspelers, waaronder spelers uit de Jupiler Pro League.

“De leerlingen leerden enkele laagdrempelige voetbaltrucjes en konden achteraf genieten van de show van een topperformer”, zegt Yannick Arnoets van Streetsoccer Belgium.

Daarnaast verdeelt de provincie Vlaams-Brabant ook 10 waardebonnen onder scholen waarmee hun witlooffeestje, tot een bedrag van 50 euro, wordt terugbetaald.

Provincie Vlaams-Brabant

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken