Startpagina Akkerbouw

Basisschool De Lampion wint witloofboxactie

18.924 kinderen ontdekten de voorbije weken de smaak van witloof. Dat gebeurde dankzij de witloofbox van de provincie Vlaams-Brabant.

Leestijd : 1 min

Met de witloofbox teelden scholen zelf witloof in de klas. Basisschool De Lampion uit Vilvoorde kwam als winnaar uit de bus van de witloofboxactie. Ze wonnen een workshop straatvoetbal.

“De witloofboxactie werd opnieuw een succes”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor landbouw. “In totaal deelden we 950 witloofboxen uit. Met deze boxen konden klassen zelf, op enkele weken tijd, witloof telen in de klas. Op die manier brengen we witloof, een typische streekgroente, op het menu van de leerlingen. Door witloof te zien groeien zijn kinderen sneller geneigd om van de bitterzoete groente te proeven.”

Het derde leerjaar van basisschool De Lampion won een workshop straatvoetbal door Streetsoccer Belgium.

Al meer dan 10 jaar geeft deze organisatie opleidingen, workshops en begeleidt ze topspelers, waaronder spelers uit de Jupiler Pro League.

“De leerlingen leerden enkele laagdrempelige voetbaltrucjes en konden achteraf genieten van de show van een topperformer”, zegt Yannick Arnoets van Streetsoccer Belgium.

Daarnaast verdeelt de provincie Vlaams-Brabant ook 10 waardebonnen onder scholen waarmee hun witlooffeestje, tot een bedrag van 50 euro, wordt terugbetaald.

Provincie Vlaams-Brabant

Lees ook in Akkerbouw

Vlaamse overheid voorziet tot 20.000 euro voor projecten die goed zijn voor landbouw én natuur

Milieu Dat landbouw en natuur mekaar kunnen versterken, bewijst de projectoproep ‘Landbouw-Natuur, op zoek naar een win-win’. Tot en met 8 september 2024 kunnen organisaties, verenigingen en bedrijven een project indienen bij de Vlaams overheid dat zowel de natuur als de landbouw ten goede komt. Wie geselecteerd wordt, kan tot 20 000 euro ontvangen voor de realisatie van het project. De oproep is een initiatief van het Departement Omgeving, Agentschap Landbouw en Zeevisserij, de Vlaamse Landmaatschappij en het Agentschap voor Natuur en Bos.
Meer artikelen bekijken