Startpagina Akkerbouw

Nieuwe naam en identiteit voor Vlas-Linnen sectorvereniging

De Europese Confederatie voor Vlas-Linnen en Hennep stelt haar nieuwe grafische identiteit en haar nieuwe naam voor: Alliance for European Flax-Linen & Hemp.

Leestijd : 2 min

De Europese Vlas-Linnen en Hennepsector wil zijn ontwikkeling verder uitbouwen met een groter team, met een sterke ambitie voor ogen: de hele sector laten groeien. De Alliantie voor Europees Vlas-Linnen en Hennep zal vanaf het eerste semester 2023 haar nieuwe identiteit uitrollen, bij al haar doelgroepen.

Internationale ambitie

De nieuwe Engelse naam wijst duidelijk op de internationale ambitie van de organisatie. ‘Alliance for European Flax-Linen & Hemp’ illustreert de solidariteit van een sector met Europese wortels, die de hele waardeketen verenigt achter een gemeenschappelijk doel: van Europees Vlas-Linnen en Hennep wereldwijd de favoriete hoogwaardige en duurzame vezel maken.

Alliance vertaalt het idee van eenheid ten dienste van gemeenschappelijke belangen en zorgt voor moderniteit en dynamiek.

European beschrijft de oorsprongvan de Vlas-Linnen en Hennepvezels, terwijl de organisatie zelf zich kan openstellen voor internationale ambities.

Flax-Linen worden onafscheidelijk, en dat onderstreept het belang van het textiel, omdat er in het Engels (net als in het Nederlands) 2 verschillende woorden bestaan om de vezel en de stof aan te duiden.

Hemp verwijst vandaag hoofdzakelijk naar de technische toepassingen binnen de sector, die zich voortaan ook openstelt voor groeiende textielsegmenten.

Nieuw logo

Bij die nieuwe identiteit hoort ook een nieuw logo, dat de identiteit en de waarden van de Alliantie voor Europees Vlas-Linnen en Hennep grafisch voorstelt: het beeld van een veld schetst de omtrek van een zeshoek vol lijnen die evenveel creatieve en geordende vezels voorstellen, ter illustratie van de knowhow en de innovatie, doorheen de hele waardeketen.

Ten slotte illustreert elke lijn, met een punt erboven, de mens en de solidariteit van het ecosysteem van Europees Vlas-Linnen en Hennep.

De 7 grafische punten vertalen de eenheid van de sector om Europees Vlas-Linnen en Hennep te vertegenwoordigen op internationaal niveau. Het universele cijfer 7 symboliseert de harmonie. Het geeft ritme aan ons leven en aan onze beelden: de 7 dagen van de week,de 7 chakra’s, de 7 kleuren van de regenboog…

Duidelijke waarden

Naast de veranderde grafische identiteit krijgt het nieuwe merk ook enkele duidelijke waarden, die zowel verwijzen naar de principes van de gemeenschappelijke activiteiten van de voorbije jaren als naar nieuwe sterke ambities voor de toekomst. Deze nieuwe identiteit is het resultaat van gezamenlijk werk dat een jaar geleden werd aangevat om Europees Vlas-Linnen en Hennep duidelijk te positioneren op internationaal niveau.

De Alliance for European Flax-Linen & Hemp stelt zich open voor de wereld, als een vernieuwende, creatieve en duurzame sector, met de ambitie om van EuropeesVlas-Linnen en Hennep wereldwijd de favoriete duurzame kwaliteitsvezels te maken.

ABV - TD

Lees ook in Akkerbouw

Zonneboer(in) en klanten investeren samen

Akkerbouw Te midden de ‘Week van de Korte Keten’ lanceerde het Steunpunt Korte Keten de tweede editie van het concept ‘Zonneboeren’. Dit project brengt boer(inn)en en consumenten samen die willen investeren in groene energie en lokaal voedsel.
Meer artikelen bekijken