Startpagina Agriflanders

Meer weten over GLB? Schrijf je in voor de infosessies op Agriflanders

De stand van het departement Landbouw en Visserij en ILVO op de komende Agriflanders bevindt zich in hal 4 (nummer 4431). Breng zeker een bezoekje, neem deel aan de wedstrijd en win een leuke prijs! Of volg een infosessie over het GLB.

Leestijd : 2 min

Het departement Landbouw en Visserij en het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) maken van Agriflanders (12-15 januari in Flanders Expo) gebruik om land- en tuinbouwers volop te informeren over actuele feiten en recente onderzoeksresultaten.

Nieuw gemeenschappelijk landbouwbeleid 2023-2027

Het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB) start op 1 januari 2023. De beursstand van het departement staat dan ook in het teken van dit thema. Je leest en hoort op de L&V-stand alles over de (nieuwe) GLB-maatregelen. Je krijgt de meeste actuele info en je kunt bij er terecht voor de GLB-infofiches die passen bij jouw bedrijf.

Wil je weten voor welke GLB-steun jouw bedrijf mogelijk in aanmerking komt? Ga dan zeker ook de GLB-subsidiewijzer raadplegen.

Op donderdag- en vrijdagvoormiddag organiseert het Vlaams Ruraal Netwerk, in samenwerking met het departement Landbouw en Visserij, trouwens verschillende infosessies hieromtrent. Er wordt telkens een specifiek onderdeel van het GLB toegelicht. Op donderdag 12 januari staan volgende sessies op het programma: conditionaliteit (cfr. randvoorwaarden); actieve landbouwer en verschillende vormen van inkomenssteun; biologische landbouw; VLIF-maatregelen. Op vrijdag 13 januari gaat het over: maatregelen op grasland; maatregelen met betrekking tot erosie; gekoppelde steun voor het houden van zoogkoeien; bufferstroken; maatregelen op akkers; conditionaliteit; diergerelateerde maatregelen; VLIF-maatregelen.

Interesse om één of meerdere sessies te volgen? Dan vind je meer info en de mogelijkheid om in te schrijven op de website van het Vlaams Ruraal Netwerk en onderstaande links:

- sessies op donderdagvoormiddag 12 januari

- sessies op vrijdagvoormiddag 13 januari

Inschrijven kan tot en met 4 januari.

LV-Agrilens-app

Op de L&V-stand krijg je ook een demonstratie van de LV-Agrilens app. Met deze app kun je op het terrein snel perceelsinformatie (type waterloop, gebiedstype, fosforklasse…) checken. Daarnaast kun je jouw dossiers gemakkelijker vervolledigen via foto’s van je percelen die je doorstuurt naar het departement met de LV-Agrilens app. Onze medewerkers helpen je om de app te downloaden op je smartphone.

ILVO

Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) presenteert tijdens Agriflanders zijn Living Labs en je krijgt meer info over teelten zoals soja, quinoa, luzerne, veldbonen en voedererwten.

Wedstrijd

Ook deze keer organiseert het departement een wedstrijd op de stand. Kun je de vragen oplossen (de antwoorden zijn te vinden op de stand), dan win je een leuke prijs. Doe dus zeker mee!

Boeren op een Kruispunt

Vzw Boeren op een Kruispunt is eveneens aanwezig op stand 4431 om op je vragen of vragen van je familieleden of vrienden te antwoorden. Ook een discreet gesprek is mogelijk.

Lees ook in Agriflanders

Meer artikelen bekijken