Startpagina Agriflanders

Agriflanders

Agriflanders

Meest recent Bekijk al het nieuws >

Abonneer u

Ontvang Landbouwleven bij u thuis, met toegang tot alle artikels op de website, onze gespecialiseerde weermodule en noteringen van landbouwmarkten.

Ik abonneer me

Voor het eerst een Winterfunshow voor BMP op Agriflanders

Na het succes van de officiële hengstenkeuringen van het Belgisch Stamboek voor het Miniatuurpaard (BMP) tijdens de voorbije edities van Agriflanders te Gent, wordt op zaterdag 14 januari 2023 een eerste maal de Winterfunshow georganiseerd door het BMP. Ook de Shetland-pony’s komen op zaterdag aan bod in hal 8.

De Piétrain-fokkerij viert zijn topper op Agriflanders

Ondanks allerhande crisissen die de varkenssector de laatste jaren geteisterd hebben, kan de Vlaamse Piétrain Fokkerij eindelijk terug aanknopen met de aloude traditie om de Gouden Piétrain-award uit te reiken op Agriflanders. Bassie van het Lindenerf haalde de gegeerde titel binnen.

KBC wil klanten helpen met energieadvies

KBC Bank & Verzekeringen is als structurele partner voor de agrarische sector naar goede traditie opnieuw de hoofdsponsor van Agriflanders in Gent. De bankverzekeraar pakt op de beurs uit met het aanbod van ecoWise van KBC Sustainability Services, waarbij ondernemers, ook in de land- en tuinbouw, advies zullen krijgen inzake energie.

“Internationale medailles voor onze kazen bewijzen dat we op de goede weg zitten”

Het Baliehof uit Jabbeke behaalde zopas 3 medailles in de categorie ‘belegen boerenkazen’ op de World Cheese Awards. Dat is een mooie opsteker voor de familie Callemeyn. Krista en Luc beheren de kaas- en zuivelverwerking en dochter Sofie en haar man Matthias namen het roer over van de boerderij. Op Agriflanders kan je naar goede gewoonte genieten van hun croques uit het vuistje.

Meest gelezen

Extra kennis opdoen tijdens Agriflanders

Heel wat overheidsorganisaties en standhouders maken van Agriflanders – van 12 tot en met 15 januari in Flanders Expo – gebruik om een studiedag te organiseren. Je kunt je bezoek aan de beurs dus combineren met het opdoen van extra kennis.

Een veeteeltbeurs zoals Agriflanders, dat is een beurs met vee!

Agriflanders is een professionele veeteeltbeurs, daar hoort dus ook vee bij. De specifieke sfeer die dit met zich meebrengt, is voor de organisatoren erg belangrijk. “De aanwezige dieren zorgen bij professionele veehouders voor de juiste sfeer en geur, maar ze tonen ook aan de niet-professionele bezoekers waar het echt om draait: de dieren”, meent Tom Destoop, verantwoordelijke voor de veeprijskampen.

De toekomst tegemoet in de veehouderij

Voor jongeren die willen jureren en die hun kunnen willen vergelijken met anderen in de prijskampring worden donderdag 12 en vrijdag 13 januari opnieuw hoogdagen met de veeprijskampen melkvee en vleesvee op Agriflanders in Gent. Dit jaar is ‘Kijk op Keuren’ aan zijn zesde editie toe.