Startpagina Aardappelen

In Nederland blijft de kostprijs consumptieaardappelen stijgen

De Werkgroep Consumptie Aardappelen (WCA) van de NAV in Nederland heeft weer een inschatting gemaakt van de kostprijs voor komend seizoen (2023). Voor het lopende seizoen (oogst 2022) hebben aardappeltelers al te maken gehad met een flinke kostenstijging.

De WCA berekent al sinds 2010 ieder jaar de kostprijs van consumptieaardappelen voor een voorbeeldbedrijf op zandgrond en op kleigrond. Deze berekeningen worden steeds op dezelfde manier uitgevoerd, zodat ze door de jaren heen goed met elkaar te vergelijken zijn. De kostprijs is berekend excl. BTW en exclusief de kosten voor beregening. De WCA rekent voor beregenen € 270/ha per keer bij een gift van 25 mm. De teelt- en bewaarkosten zijn voor seizoen 2022 al fors gestegen en de WCA constateert dat deze kostenstijging het komende seizoen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken