Startpagina Actueel

Boeren protesteren bij nieuwjaarsreceptie N-VA

Terwijl er overal nieuwjaarsfeesten met boerenproducten plaatsvinden, is het voor de boeren zelf alles behalve tijd om te feesten. Daarom protesteerde de sector zaterdag 14 januari aan de nieuwjaarsreceptie van N-VA in de Neckerhal in Mechelen. “Zonder boeren en boerinnen geen feestjes”, klinkt het.

Leestijd : 1 min

Terwijl de NV-A feest vierde in de Neckerhal in Mechelen, zakten boeren van over heel Vlaanderen met zo’n 150 tractoren af naar de Neckerhal om op de parking een vreedzaam protest te voeren. “Deze politiekers beseffen niet van waar het eten komt. Daarom willen wij hier een duidelijke boodschap brengen. Zonder de boeren kon dit feestje niet eens plaatsvinden”, zegt Bart Dickens, voorzitter van FDF België.

Gunter Klaasen, pluimveehouder uit het Turnhouts Vennengebied, sprak de boeren toe vanop een podium. Hij benadrukte dat N-VA ervoor zorgt dat de voedselzekerheid in Vlaanderen het gedrang komt en de toekomst van de landbouw heel onzeker wordt. Gunter kreeg 2 jaar geleden een nieuwe vergunning en investeerde sindsdien nog veel geld in zijn bedrijf. Nu moet hij plots alle activiteiten stopzetten, en dat is voor hem een financiële ramp. Hij maakt zich grote zorgen over zijn toekomst en die van zijn collega’s. “We moeten met onze verhalen en acties mensen bereiken en hun ogen doen open gaan.”

Sanne Nuyts

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken