Startpagina Bedrijfsnieuws

Milcobel melkprijs zakt met 3 euro/100 l in januari

De melkprijs blijft dalen. Na dalingen in november en december, besliste de raad van bestuur van Milcobel om de standaard melkprijs voor januari vast te leggen op 50,50 euro. Dat is 3 euro/ 100 l minder dan in december.

Leestijd : 1 min

De raad van bestuur van zuivelcoöperatie Milcobel besliste op 17 januari over de melkprijs voor deze maand. Milcobel zal voor de lopende leveringen van december een standaard melkprijs hanteren van 50,50 euro/100 l. Dit komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 55 euro/100 l voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor januari bedraagt 6,6447 euro/kg.

Melkprijs volgt de marktsituatie

In de maandelijkse aankondiging van de melkprijs geeft de zuivelcoöperatie hier de nodige duiding bij. “De zuivelmarkten blijven in dalende lijn; vandaag vooral onder invloed van de grote onzekerheid over de situatie in China. Onduidelijkheid over de impact van een nieuwe corona-piek en de beschikbare voorraden zorgt voor een vertraging in de markt. Daarnaast blijven ook de hoge inflatie en stijgende loonkosten de internationale zuivelmarkten sterk beïnvloeden. Deze daling van de markt zet zich ook door in de melkprijs.”

SN

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken