Startpagina Actueel

Ammoniakemissie houdt aandacht gaande

Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) doet inspanningen om een zo goed mogelijk en correct wetenschappelijk beeld te krijgen van de uitstoot van landbouwbronnen. ILVO wil die uitstoot helpen verminderen. De resultaten kunnen worden meegenomen in de berekening van de emissie-inventaris van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).

Dat antwoordde minister voor Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) vorige week in de commissie Landbouw van de Vlaamse regering op een vraag van volksvertegenwoordiger Tinne Rombouts (cd&v). De interpellante wilde van de minister meer uitleg over een recent artikel over een actuele (Chinese) studie in Nature Communications over de bijdrage van verbrandingsgerelateerde bronnen aan ammoniakemissies.

Mest

Het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Tot 10% minder Russische tarwe verwacht

Economie Door het ongewoon koude weer zijn de schattingen voor de volgende Russische tarweoogst deze maand weer naar beneden bijgesteld. De bezorgdheid over een krapper aanbod legt druk op de termijnmarkt. De prijzen schommelen dinsdag 21 mei rond de hoogste prijs in 9 maanden.
Meer artikelen bekijken