Startpagina Voor ons gezin

Gevulde prei met blauwe kaas, champignons en walnoten

Gooi het deze winter eens over een andere boeg. Vul een prei in de plaats van een courgette of paprika op. Prei gevuld met blauwe kaas, champignons en walnoten: verrassend en een smaakbom! Op 50 minuten maak je dit klaar voor 4 personen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

1 sjalot

2 teentjes knoflook

4 stengels prei

1 el verse tijmblaadjes

2 el fijngehakte peterselie

120 g kastanjechampignons

50 g rozijnen

120 g Pas de Bleu

30 g walnoten

1 el rodewijnazijn

1 tl honing

300 ml groentebouillon

3 el gesmolten boter

olijfolie

peper

zout

Hoe bereid je het?

Snijd het groene deel van de prei fijn en blancheer het 10 minuten in de bouillon.

Snijd de witte stengels in de lengte door, maar snijd niet volledig door! Spoel eventueel zand weg en dep de groente droog.

Leg de stengels op een met bakpapier beklede bakplaat, duw ze een beetje open en kruid ze met peper en zout.

Snijd de champignons klein. Snipper de sjalot fijn en hak de noten grof.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de gesmolten boter met de rozijnen, de blauweschimmelkaas Pas de Bleu, geperste look, sjalot, honing, azijn, champignons, tijm, het geblancheerde groen van de prei, noten en een scheutje olijfolie.

Kruid met peper en zout. Schep het mengsel in de preiwitten. Dek de prei af met bakpapier en zet 30 minuten in de oven.

Verwijder het bakpapier en bak nog 3 minuten onder de ovengrill. Werk de prei voor het serveren af met de peterselie.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken