Trifle met speculaas en peer
Wil je een lekker, feestelijk dessert op tafel zetten, maar wil je er niet te veel tijd aan besteden? Dan is deze trifle iets voor jou! Na 25 minuten voorbereiding kunnen 6 personen hiervan smullen.

Wat heb je nodig?
Voor het beslag
250 g mascarpone
100 g suiker
16 speculaaskoekjes
3 eieren
250 g peren (Conference)
Voor de pocheerde peren
6 peren (Conference)
1 kaneelstokje
1 steranijs
1 kardemompeul
0,50 citroen
600 ml Belgische schuimwijn
100 g suiker
200 ml water
Hoe ga je te werk?
Voor de gepocheerde peertjes
Snijd de peren in vier en verwijder het klokhuis. Schil en snijd in fijne blokjes.
Vul een steelpannetje met de Belgische schuimwijn, scheutje water, suiker en smaakmakers. Voeg hierin de stukjes peer toe.
Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat de peertjes zachtjes garen tot ze beetgaar zijn.
Haal de peertjes uit de kruidensiroop met een schuimspaan en houd ze apart. Laat de siroop verder inkoken tot de gewenste dikte en laat afkoelen.
Voor het beslag
Splits de eieren.
Klop de eigelen met de suiker tot een dikke witte massa. Klop er de mascarpone onder.
Klop de eiwitten op tot een stevig schuim en schep voorzichtig onder het beslag.
Maak de trifle
Verkruimel de speculaas grof, maar houd er enkele apart voor de afwerking.
Verdeel een beetje van de mascarponecrème over mooie glazen. Lepel daarna wat gepocheerde peertjes op, voeg een beetje van het siroop toe en wat speculaaskruimels.
Herhaal in laagjes en eindig met een laagje mascarponecrème. Plaats in de koelkast tot gebruik.
Kruimel nog wat extra speculaas over en serveer.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be