Startpagina Voor ons gezin

Trifle met speculaas en peer

Wil je een lekker, feestelijk dessert op tafel zetten, maar wil je er niet te veel tijd aan besteden? Dan is deze trifle iets voor jou! Na 25 minuten voorbereiding kunnen 6 personen hiervan smullen.

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

Voor het beslag

250 g mascarpone

100 g suiker

16 speculaaskoekjes

3 eieren

250 g peren (Conference)

Voor de pocheerde peren

6 peren (Conference)

1 kaneelstokje

1 steranijs

1 kardemompeul

0,50 citroen

600 ml Belgische schuimwijn

100 g suiker

200 ml water

Hoe ga je te werk?

Voor de gepocheerde peertjes

Snijd de peren in vier en verwijder het klokhuis. Schil en snijd in fijne blokjes.

Vul een steelpannetje met de Belgische schuimwijn, scheutje water, suiker en smaakmakers. Voeg hierin de stukjes peer toe.

Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat de peertjes zachtjes garen tot ze beetgaar zijn.

Haal de peertjes uit de kruidensiroop met een schuimspaan en houd ze apart. Laat de siroop verder inkoken tot de gewenste dikte en laat afkoelen.

Voor het beslag

Splits de eieren.

Klop de eigelen met de suiker tot een dikke witte massa. Klop er de mascarpone onder.

Klop de eiwitten op tot een stevig schuim en schep voorzichtig onder het beslag.

Maak de trifle

Verkruimel de speculaas grof, maar houd er enkele apart voor de afwerking.

Verdeel een beetje van de mascarponecrème over mooie glazen. Lepel daarna wat gepocheerde peertjes op, voeg een beetje van het siroop toe en wat speculaaskruimels.

Herhaal in laagjes en eindig met een laagje mascarponecrème. Plaats in de koelkast tot gebruik.

Kruimel nog wat extra speculaas over en serveer.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken