Startpagina Veeteelt

Bill Gates investeert in bedrijf dat methaanuitstoot koeien vermindert

De Amerikaanse miljardair Bill Gates investeert in een Australische start-up die de methaanuitstoot van koeien wil doen dalen door voedingsadditieven.

Leestijd : 1 min

De oprichter van Microsoft doet dat via het investeringsbedrijf Breakthrough Energy Ventures. Dat neemt deel aan een investeringsronde bij de Australische start-up Rumin8.

Rumin8 werkt aan een voedingsadditief op basis van synthetisch geproduceerd bromoform, wat voorkomt in zeewier en er voor zorgt dat runderen minder methaan gaan uitstoten, volgens sommige studies tot 98  % minder. Het broeikasgas methaan komt vrij bij de vertering van gras door runderen. Burpende runderen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van het methaangas dat via de landbouw wordt geproduceerd. Gates staat bekend als een uitgesproken criticus van de landbouwindustrie.

Belga

Lees ook in Veeteelt

Doordacht maaibeheer: waar let ik op?

Akkerbouw Er zijn dit jaar grote verschillen in grasstand waar te nemen tussen verschillende percelen. Dat is niet verwonderlijk, gezien de grote verschillen in beheer, waartoe we gedwongen werden door deze zeer natte winter en door de natte voorjaarsperiode.
Meer artikelen bekijken